Her kommer endnu en arabisk opskrift på tabouleh. Tabouleh er en frisk salat med bulgur, couscous eller quinoa samt tomater, persille, citron og forårsløg. Tabouleh er oprindeligt en libanesisk ret, men salaten er også blevet adopteret af Tyrkiet. Tabouleh kan serveres som tilbehør til arabiske fladbrød sammen med fx hummustzatziki, baba ganoush og bagt aubergine salat. Tabouleh passer også godt sammen med en lammekølle og ovnstegte kartofler. Salatens friskhed harmonerer rigtig godt sammen med lammekødet og opvejer kødets fede eftersmag.

Ingredienser
300g kogt quinoa (ca. 125g inden kogning)
4 tomater
4 forårsløg
Et stort bundt persille
1/2 citron
2 spsk olivenolie
2 fed presset hvidløg
Salt og friskkværnet peber

Kog og afkøl quinoa (eller bulgur / couscous). Bland det med saften af 1/2 citron, olivenolie, hvidløg, salt og friskkværnet peber.

Hak herefter tomater, forårsløg og persille fint og vend det i quinoaen. Smag sidst til med ekstra citron og salt.

Din færdiglavede tabouleh må meget gerne hvile på køl i nogle timer, inden den serveres.

Arabisk mad