Jeg elsker ost, og for mig findes der ikke noget bedre end at sætte sig til et velassorteret ostebord med en masse spændende oste – både hårde og bløde, stærke og milde, søde og salte. Tilbehøret til ostene er ligeså vigtigt som selve osten, og jeg elsker når det er hjemmelavet. Noget, jeg altid serverer sammen med ost, er syltede nødder. Her har jeg lavet en forfriskende udgave af syltede nødder med appelsin og vanilje, hvor jeg har brugt friskpresset appelsinsaft og revet appelsinskal samt korn fra en hel vaniljestang.

Jeg laver altid mine syltede nødder med honning, og ikke med sukker eller sirup som mange ofte gør. Præcis som jeg har det med marmelade, ønsker jeg ikke at komme unødvendig sukker ovenpå min mad. Honning er et langt sundere alternativ ift. sukker / sirup. Det er langt bedre for dig, hvis du ønsker at leve sundt.

Ingredienser
50g valnødder
50g hasselnødder
3 dl vand
5 spsk honning
1/2 dl hvidvinseddike
1/2 dl friskpresset appelsinsaft
Revet skal af 1/2 appelsin
1 vaniljestang

Kom nødder og vand i en gryde og kog i 2 min. Hæld vandet fra og lad nødderne dryppe af i en sigte. Kom honning og hvidvinseddike i samme gryde. Når det koger tilsættes nødder, appelsinsaft og appelsinskal. Skrab vaniljekornene ud af stangen og kom både korn og vaniljestang ned i gryden. Det hele koger i 5 min. Hæld derefter de syltede nødder over i en skål. Skålen tildækkes, så nødder og honninglage kan stå og samle sig. De skal stå sådan ved stuetemperatur i mindst 2 timer. Hæld herefter de syltede nødder over i et lufttæt glas og opbevar dem på køl.

Du kan servere dine syltede nødder til ostebord, som jeg har gjort, men de smager også godt til en pandekage og ovenpå yoghurt eller skyr om morgenen.