Det er weekend og tid til at slappe af og hygge lidt ekstra over morgenmaden. Hvad med at prøve disse sunde vafler med banan, æg og blå birkes? Jeg har toppet mine sunde vafler med hjemmelavet hindbær creme, friske blåbær, ristede kokosflager, chiafrø og tørrede morbær. Er du vimmer, det smager godt! :) Det er bare en skøn og afslappende start på en god søndag. Dejen til de sunde vafler består stort set kun af æg og banan med en lille smule mel og havregryn. De er dejlig søde og krydrede, fordi de indeholder vanilje og kardemomme. De blå birkes smager godt i vaflen og giver en dejlig knasende effekt.

Ingredienser (5 vafler)
2 æg
2 modne bananer
2 spsk hvedemel
2 spsk havregryn
1 tsk vaniljesukker
1/2 tsk kardemomme
1 spsk blå birkes

Pisk æggene luftige med en håndmixer. Mos bananerne med en gaffel. Tilsæt bananmos, mel, havregryn, vaniljesukker, kardemomme og birkes i æggeblandingen og pisk det hele godt sammen.

Topping
3 dl Cheasy vanilje yoghurt
1 håndfuld hindbær
1 håndfuld friske blåbær
Ristede kokosflager
Chiafrø
Tørrede morbær

Til hindbær cremen hælder du først vanilje yoghurten i en skål, og lader den stå i fryseren i ca. en time. Herefter rører du den jævn. Mos hindbærene en lille smule og bland dem let med yoghurten. Cremen må meget gerne være lidt “chunky”.

Varm vaffeljernet op og smør det med lidt oliemargarine på begge sider. Bag de sunde vafler og anret dem med en god portion hindbær creme på toppen. Drys og pynt med kokosflager, chiafrø og morbær, eller hvad nu du har lyst til og lige har i køleskabet denne morgen.

Rigtig god og afslappende søndag :)

Sunde vafler