I anledning af at det er søndag, og at jeg for nylig har været i London, fik jeg pludselig lyst til at bage nogle engelske scones. Scones er en sød bolle, der sammen med jordbær marmelade og clotted cream (fløde pisket til cremet smør) altid er en del af den traditionelle English Afternoon Tea. Scones er efterhånden kommet i mange variationer, fx med chokolade, tørrede frugter, nødder m.m. Så behøver man ikke længere det tradionelle tilbehør, og en scone kan bare spises som den er lidt a la en muffin. Dog er en scone mere fast i konsistensen og ikke luftig som en kage.

Den tradionelle opskrift på scones indeholder smør, sukker og hvedemel, men i min lidt sundere udgave har jeg skiftet smør ud med lidt rapsolie, skiftet sukker ud med vaniljekorn, banan og lidt kokossukker og i stedet for hvedemel, har jeg brugt grahamsmel. Som fyld har jeg valgt 85% mørk chokolade og hasselnødder, for min absolut scones favorit er den med chokolade :) 

Scones

Ingredienser (10 scones)
1 moden banan
2 æg
350g grahamsmel
4 spsk rapsolie
1 tsk kardemomme
1 tsk vaniljepulver
1 tsk bagepulver
4 tsk kokossukker
1 dl mælk
40g hele hasselnødder
60g mørk chokolade 85%

Mos bananen og pisk den sammen med æg, kokossukker, kardemomme, vanilje og olie. Tilsæt mælk og dernæst grahamsmel og bagepulver. Hak chokoladen groft og vend den sammen med de hele hasselnødder i dejen. Dejen er temmelig klistret, så den nemmeste måde hvorpå du sætter 10 klatter dej på en beklædt bageplade, er ved at bruge to spiseskeer dyppet i koldt vand, så hænger dejen slet ikke ved.

Bag dine scones i en 180 grader forvarmet ovn i ca. 18 min. til de er blevet gyldne og sprøde udenpå.

Scones