Jeg fik besøg af min søster sidste weekend, og hun trængte lige til at blive hygget lidt om, det kan vi jo alle have brug for i ny og næ ;) Jeg elsker at hygge med at lave mad, derfor skulle vi da absolut starte søndagen ud med en lækker, hjemmelavet og naturligvis sund morgenmad. Jeg lavede derfor chokolade vafler til hende, og det var et stort hit. Jeg brugte samme opskrift som fra mine chokolade pandekager, men jeg undlod at komme blåbær i dejen. Jeg fik 5 chokolade vafler ud af portionen, som lige passede til 2 sulte tøser ;) Ligesom pandekagerne er mine chokolade vafler også proteinrige, sukkerfri, fedtfattige og med et lavt indhold af kulhydrater. De kan også nemt laves glutenfri ved at erstatte den lille smule havregryn og mel med glutenfri produkter.

Chokolade vafler

Til mine chokolade vafler serverede jeg en hindbær og jordbær creme, hvor jeg først moste ca. 150g frosne bær (optøet) med 3 spsk Cheasy fraiche eller skyr. I cremen blandede jeg også korn fra en halv vaniljestang og smagte den efterfølgende til med lidt flydende sødemiddel. Ud over hindbær og jordbær cremen toppede jeg mine chokolade vafler med friske blåbær, ristede kokosflager, chiafrø, peanut butter og sukkerfri chokolade smørepålæg.

Det smagte fantastisk, og vi var propmætte efter vores lille madfest, så vi var nødt til bagefter at gå en lang tur i det dejlige solskinsvejr :)

Disse chokolade vafler passer også perfekt som en eftermiddagssnack eller til dessert. De er lækre og smager som en klassisk, nybagt chokoladekage, de er bare langt sundere!

Chokolade vafler

Chokolade vafler

Chokolade vafler 5