Her kommer en ny og spændende opskrift på en sund spidskålssalat, som jeg eksperimenterede med at lave her den anden dag. Den er proppet med en masse sunde ingredienser så som quinoa, belugalinser, sød kartoffel, edamame bønner og chiafrø. Plus en masse lækre grøntsager og valnødder. For at gøre sammensætningen af ingredienser komplet, har jeg tilføjet den saltede og cremede fetaost, ovnristet parmaskinke og honningristede valnødder. Super lækkert resultat af min spidskålssalat, opskriften vil jeg dele med jer her.

Ingredienser (4 pers.)
70g quinoa
90g belugalinser
500g spidskål (ca. ½ hoved)
500g sød kartoffel
130g edamame bønner (pillede)
100g parmaskinke
80g valnødder
150g fetaost (fra blok)
1 tsk røget paprika
½ tsk cayennepeber
½ tsk salt
3 spsk rapsolie
1 spsk honning
Stødt chili

Dressing
1,5 spsk valnødde- eller rapsolie
1,5 spsk hvid balsamico eddike
1 tsk akacie honning
1 tsk dijon sennep
Salt og peber

Pynt: Chiafrø

1. Kog quinoa og belugalinser som anvist på pakningen og afkøl.

2. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Kom dem i en frysepose sammen med røget paprika, cayennepeber, salt og rapsolie. Ryst posen godt og fordel kartoflerne på en beklædt bageplade og bag dem i en forvarmet ovn i ca. 20 min. ved 200 grader. Lad dem afkøle et øjeblik, når de er færdigbagte.

3. Læg ligeledes parmaskinke skiverne ud på en beklædt bageplade og bag dem sprøde i ovnen også ved 200 grader. Når de er afkølet, riv da skiverne i mindre stykker.

4. Kom ingredienserne til dressingen i en lille plastikbøtte med låg og ryst godt. Skær spidskål i tynde strimler og bland dressingen heri sammen med quinoa og belugalinser.

5. Kom valnødderne på en tør pande og rist dem gyldne. Tilsæt lidt chili og salt samt 1 spsk honning. Rør godt rundt, så honningen fordeler sig jævnt på alle valnødder. Hæld dem ud på et stykke bagepapir til afkøling.

6. Top salaten med edamame bønner, sød kartoffel, smuldret fetaost, sprød parmaskinke og honningristede valnødder. Drys til sidst med lidt chiafrø for det sidste sunde ’touch’ ;) Du kan servere salaten sammen med grillet/stegt kyllingebryst eller blot spise den som den er, for den mætter rigtig godt.

Spidskålssalat

Spidskålssalat