Julen får lov til at leve lidt endnu her hos mig. Jeg elsker ris a la mande, og jeg er rent faktisk blevet stor tilhænger af den her sunde udgave med speltkerner og skyr. Det betyder, at jeg kan spise den klassiske juledessert lidt oftere, også selvom vi er ovre december, men julen varer jo helt til påske.

Min “ris a la mande” er proppet med mandler og ekstra vaniljepulver. Kirsebærsaucen er skiftet ud med granatæblekerner, som faktisk tilfører en dejlig friskhed til desserten.

Ingredienser (2-3 portioner)
1 dl speltkerner
350g vanilje skyr
1/2 tsk vanilje pulver
100g smuttede og hakkede mandler
Granatæblekerner

Kog speltkernerne som anvist på pakken (ca. 20 min.) og afkøl kernerne. De kolde speltkerner vendes med vanilje skyr og vanilje pulver. Man kan vist godt se, at jeg elsker vanilje. Synes du, at vanilje skyr er sød nok i sig selv, kan vanilje pulveret sagtens undlades. Tilsæt mandlerne (gem lidt til pynt) og lad “ris a la manden” trække i køleskabet i mindst en time inden den serveres. Den skal være dejlig kold.

“Ris a la manden” portionsanrettes i små glas og toppes med mandelstykker og masser af granatæblekerner, evt. et grønt mynteblad for lidt ekstra farvespil.

Det her er en super nem opskrift, og har du lyst til smagen af “ris a la mande” selv her efter jul, kan du slippe for først at koge risengrød og derefter piske flødeskum osv. Den her dessert er hurtig mikset sammen, og den smager rigtig meget hen ad den rigtige udgave med kun en brøkdel antal kalorier.

Jeg spiser ofte min “ris a la mande” som morgenmad eller som en lille snack om eftermiddagen.