Da jeg lavede min sunde protein brownie i januar, blev det en rigtig vellykket kage helt uden mel, smør og sukker, som ellers er faste ingredienser i denne klassiske og meget højtelskede kage. Min sunde brownie er proppet med proteiner fra bønner og æg, som er med til at give kagen en lækker og svampet konsistens. Jeg har siden da haft stor lyst til at forvandle min protein brownie til en protein banankage. Det har jeg nu gjort, og det er heldigvis også blevet med et vellykket resultat. Opskriften på min sunde protein banankage kommer her…

Protein banankage

Ingredienser
1 dåse brune bønner (drænet for væske)
2 modne bananer (most)
2 æg
3 spsk olivenolie
35g sukrin
2 spsk honning
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
2 tsk vaniljepulver
1,5 tsk kardemomme
Pynt: Hasselnødder og evt. cacao nibs

Alle ingredienser blendes til en ensartet masse og hældes i en beklædt bageform. Drys hasselnødder og evt. cacao nibs ovenpå dejen og bag din protein banankage ved 200 grader i ca. 1 time. Jeg starter altid ud med at dække kagen til med staniol, så den ikke bliver for mørk, og så fjerner jeg staniolen efter ca. 45 min. Afkøl kagen og server evt. lidt friske blåbær sammen med.

Din protein banankage kan sagtens holde sig i køleskabet i nogle dage. Jeg har sågar spist den kold til morgenmad, hvilket smagte fantastisk ;)

Protein banankage