I forlængelse af mit superfood indlæg for et par dage siden om, hvor sunde jordbær er, kommer her en nem og super lækker opskrift på en sund jordbærsmoothie, der kan laves på 2 min. Jeg har fået den til morgenmad, og den mætter rigtig godt og smager af sol og sommer, selvom der mangler lidt sol og varme herhjemme i Danmark lige nu. Min jordbærsmoothie er med frisk mynte fra haven, så den har en skøn og forfriskende smag, og så har jeg smagt den til med lidt vaniljepulver og lidt flydende sødemiddel, så den er sukkerfri og yderst fedtfattig, da den er lavet på minimælk.

Ingredienser (1 jordbærsmoothie)
150g jordbær
2 dl minimælk
10 friske mynteblade (alt efter hvor kraftig en myntesmag du ønsker)
1/2 tsk vaniljepulver
Evt. lidt flydende sødemiddel

1. Brug meget gerne friske jordbær i din jordbærsmoothie, da de på denne tid af året bare smager af langt mere. Ellers kan du selvfølgelig også bruge jordbær fra frost, bare sørg for at de er delvist optøede, inden du kommer dem i blenderen, da det ikke er så godt, at komme frossen frugt direkte fra fryseren over i en blender. “Been there, done that”, og min blender brændte mere eller mindre sammen ;) Hov!

2. Kom alle ingredienser ned i blenderen og vent med ekstra sødemiddel, da det måske ikke er nødvendigt alt efter, hvor søde jordbærene er i sig selv.

3. Hæld din skummende jordbærsmoothie op i et stort glas og husk sugerør og evt. et par friske mynteblade til pynt ovenpå :)

4. Denne jordbærsmoothie kan både fungere som en forfriskende morgenmad, men den er også rigtig god som et mellemmåltid i løbet af dagen, evt. om eftermiddagen hvor man ofte trænger til et energiboost, der mætter, så man kan gå langt udenom de usunde fristelser.

Jordbærsmoothie

Jordbærsmoothie