Her i weekenden fik jeg besøg af min dejlige lillesøster. Hun elsker mad og søde sager, præcis som jeg selv. På det område er vi vist temmelig ens ;) Min søster går rigtig meget op i træning og sund livsstil, ja det er jo også noget, som  jeg selv forsøger at fokusere meget på. Vi elsker kager og hjemmebag, derfor satte jeg mig som mål at bage en kage, som vi kunne spise med 100% ren samvittighed.

Resultatet blev en sund brownie proppet med proteiner i form af bønner samt æg – helt uden sukker, smør og mel. Hvad skal man med fedtdryppende og sukkerproppede kager, når man kan få min protein brownie? Den smagte ikke mindre end fantastisk, og den har den helt rigtige svampede konsistens og den karakteristiske stærke chokoladesmag, som kendetegner en rigtig brownie – mums!

Ingredienser
1 dåse sorte ell. brune bønner (drænet for væske)
2 æg
35g kakao
3 spsk olivenolie
35g sukrin
2 spsk honning
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
2 tsk vaniljepulver

Pynt: Valnødder og kokosflager

Alle ingredienser blendes til en ensartet masse og hældes i en beklædt bageform. Drys valnødder og kokosflager ovenpå dejen og bag kagen ved 200 grader i ca. 45 min. Hvis kagen bliver for mørk undervejs i bagningen, kan du dække den til med et stykke staniol. Afkøl kagen og skær dig selv et kæmpe stykke, for denne kage kan fint gå ud for et måltid pga. det høje indhold af protein. Plus et stykke smager af et mere, og med denne kage kan du gøre det med ren samvittighed.

Min søster, min kæreste og jeg delte kagen til eftermiddagskaffen – 1, 2, 3 så var den væk!