Jeg elsker farvestrålende og kreativ mad! Jeg har været i gang med at eksperimentere med forskellige lækre grøntsager, og jeg er endt ud med denne lækre bønnesalat med lynstegt peberfrugt, broccoli buketter og grønne bønner samt halve cherrytomater, rødløg, bladselleri og avokado. Salaten er toppet med små hjemmelavede rugbrødscroutoner og groft peber. Som dressing har jeg brugt min cremede hokkaido græskar dip.

Ingredienser (2 portioner)
200g grønne bønner
1 rød peberfrugt
1/3 broccoli
150g cherrytomater
1 lille rødløg
2 stænger bladselleri
1 moden avokado
2 skiver groft kernerugbrød
1 spsk rapsolie
2 fed presset hvidløg
Flagesalt & groft peber

Skær peberfrugt i tern, broccoli i små buketter og de grønne bønner i 3 cm lange stykker. Lynsteg herefter grøntsagerne i lidt rapsolie på en varm pande. Grøntsagerne skal stadig have bid.

Skær cherrytomater i halve, hak rødløget fint, skær bladselleri i tynde stykker og avokadoen i tern. Bland de rå grøntsager med de stegte grøntsager.

Skær rugbrødet i tern og rist croutonerne hårdt af på panden i lidt rapsolie, frisk hvidløg og flagesalt. Hvis du ikke har tid og lyst til at lave hjemmelavet hokkaido græskar dip som dressing til din bønnesalat, kan du i stedet købe en rød pesto med peberfrugt, den giver den samme lækre sødme som græskar dippen gør. Drys til sidst lidt groft peber hen over din bønnesalat.

Sikke en skøn farvesymfoni! Man bliver helt glad af at kigge på denne bønnesalat, som er proppet med vitaminer og mineraler fra en masse lækre og sunde grøntsager. Jeg har valgt nogle fiberholdige grøntsager, som vil holde dig mæt rigtig længe, så denne bønnesalat kan sagtens spises bare som den er her. Men har du lyst, kan du også stege eller grille et stykke kyllingefilet, skære det i tynde skiver og spise det ovenpå din bønnesalat.