Smagen af sommer på et stykke brød… Det er ingen kunst selv at lave marmelade. Det er faktisk gjort på mindre end en halv time med min opskrift på sukkerfri jordbærmarmelade med æble og vanilje. Jeg elsker marmelade i stort set alle variationer, men oftest er marmelade proppet med en urimelig stor mængde sukker og den naturlige frugtsmag overdøves af alt for meget sødt. Min sukkerfri jordbærmarmelade er sødet med vaniljekorn og en meget lille mængde sødemiddel. Ellers smager den blot af modne jordbær samt friske og søde æbler.

Ingredienser (3 glas sukkerfri jordbærmarmelade)
300g jordbær
300g æbler
4 dl vand
1 vaniljestang
2 tsk rød Melatin
4 tsk stødt sukrin (kan erstattes af rørsukker)
1 tsk alm. sødemiddel

Start med at skrabe vaniljekornene ud af vaniljestangen. Kom jordbær, æbler, vand og vaniljekorn sammen i en gryde, og bring det hele i kog. Lad det koge i ca. 15 min. Rør rød Melatin sammen med stødt sukrin og drys blandingen ned i frugtmosen, rør rundt hele tiden, så marmeladen ikke klumper. Grunden til at Melatinen røres sammen med lidt sukrin, er også for at undgå klumpning. Tilsæt sødemiddel. Giv det hele et opkog i 2 min. og afkøl herefter marmeladen.

Når din sukkerfri jordbærmarmelade har afkølet i ca. en halv time hældes den over på små glas, som på foran er skyllet i Atamon. På køl kan marmeladen holde sig i en måneds tid.

Jeg har også brugt min sukkerfri jordbærmarmelade ovenpå yoghurt med müsli. Det er en sund topping kun med et naturligt indhold af frugtsukker.

Sukkerfri jordbærmarmelade