Alle elsker kanelkage, og jeg er ingen undtagelse. Det samme gør min søde farmor med sukkersyge. Derfor har jeg forsøgt at “tømme” den klassiske opskrift på kanelkage for sukker og fedt, og resultatet er allerede blevet godkendt af min farmor. Den klassiske kanelkage er en kaloriebombe uden lige, og har du lyst til at prøve en sundere udgave, burde du give dig i kast med min version.

I min kanelkage har jeg erstattet smør med lidt rapsolie, sukker med det naturlige sødemiddel sukrin og så tilføjet et revet æble for at bevare fugtigheden og den “mushy” konsistens i kagen. Jeg har valgt at springe glasuren over, selvom man i dag kan få sukkerfri flormelis i en sukrin udgave. I stedet har jeg toppet kagen med æblebåde og hakkede hasselnødder. Så det er egentlig blevet til en æble- og kanelkage.

Ingredienser
150g sukrin
6 spsk rapsolie
5 dl kærnemælk
400g hvedemel
4 tsk kanel
1 tsk kardemomme
2 tsk natron
1 revet æble

Toppes med 2 æbler skåret i tynde både og hakkede hasselnødder

Først piskes de våde ingredienser sammen. Til sidst sies mel samt natron i dejen. Bages ved 200 grader i ca. 40 min.

Jeg har tænkt mig at servere lidt cremefraiche blandet med vaniljepulver sammen med den lune kage.

Hvis man ønsker at bage kagen med sukker, skal der bruges 300g, da sukrin søder dobbelt så meget som sukker.