Stenalder rugbrød eller paleo rugbrød, som det også bliver kaldt, er et brød bagt helt uden mel. Det er proppet med nødder, frø og kerner, og holdes sammen af æg. Det er rig på protein og pga. det høje indhold af nødder, frø og kerner er stenalder rugbrød meget rigt på antioxidanter, vitaminer og mineraler. Kort sagt, det er super sundt og nærende for dig at spise, og det holder dig mæt rigtig længe.

Jeg elsker selv rugbrød, og jeg har virkelig svært ved at undvære det, når jeg er væk på længerevarende rejser. Rugbrød er bare Danmark, når det er bedst. Det er smagen af hjem, og det er følelsen af tryghed :)

Stenalder rugbrød er virkelig dyrt, hvis du køber det friskbagt hos en bager, men det er super nemt selv at bage, så her kommer lige en hurtig opskrift.

Ingredienser
5 æg
600g forskellige nødder, frø og kerner*
1 dl olivenolie
2 tsk flagesalt

Pisk æg, olivenolie og salt sammen med en håndmixer. Tilsæt nødder, frø og kerner og rør rundt med en grydeske. Kom dejen i en smurt rugbrødsform (gerne i silikone). Bag dit stenalder rugbrød ved 160 grader i 1 time. Opbevar herefter brødet i køleskabet.

* I dette brød har jeg brugt 150g solsikkekerner, 100g græskarkerner, 150g hørfrø, 100g sesamfrø, 50g hasselnødder og 50g mandler. Du kan variere, tilføje og undlade helt som du synes, men jeg foretrækker, at der er mange typer nødder, frø og kerner i mit stenalder rugbrød.