Det er blevet et kæmpe hit at lave hjemmelavede saltmandler, og der er et væld af opskrifter tilgængelige på internettet. Jeg har efterhåndet afprøvet rigtig mange opskrifter på saltmandler, for det er virkelig en skøn og lækker snack at have, hvis man skulle få lyst til lidt lækkert eller mangler en spændende topping til sin salat. Jeg har eksperimenteret og ihærdigt forsøgt at finde frem til den mest knasende og sprødeste opskrift på saltmandler. Det er endt ud med denne personlige opskrift, som jeg nu vil dele med jer. Disse saltmandler har bare en helt fantastisk sprødhed. Opskriften tager lidt ekstra tid, men du får til gengæld verdens bedste saltmandler ud af det.

Ingredienser
2 liter vand
400g groft salt
500g mandler

Bring vandet i kog i en stor gryde. Tilsæt groft salt og kog indtil salten er opløst. Tilsæt mandlerne, læg låg på og sluk under gryden. Lad gryden stå i 20 min. og hæld derefter vandet fra gennem en sigte. Fordel mandlerne på en bageplade og rist mandlerne i 4 timer ved 100 grader. Sluk ovnen og lad dine saltmandler køle helt af i den lukkede ovn, aller helst natten over hvis du laver dine saltmandler om aftenen / eftermiddagen. På denne måde opnår du en helt fantastisk sprødhed, som jeg ikke har oplevet i andre opskrifter.