Her kommer en nem og lækker opskrift på hjemmelavede pommes rösti, der kan laves præcis med de rodfrugter, som du har lyst til og måske lige har i køleskabet… Jeg har lavet mine pommes rösti med reven kartoffel, knold selleri og løg. Er du vimmer de smagte godt! Jeg bagte dem i ovnen, så de blev rigtig sprøde. Til at holde sammen på det hele brugte jeg æg og som den hemmelige ingrediens – revet mozzarella light, som bare gør dem ekstra lækre og dejlig sprøde.

Ofte siger opskrifterne på pommes rösti, at de skal steges på panden, men jeg synes aldrig de bliver rigtig gode og aldrig sprøde nok efter min smag. Jeg kan godt lide dem tynde og “crispy”, og det lykkedes helt rigtig godt med denne nye opskrift.

Ud af mine færdigbagte pommes rösti lavede jeg en lagkage, hvor jeg lagde rød peberfrugt hummus imellem sprøde pommes rösti bunde. Det smagte yderst lækkert, og er en ny og spændende måde at servere grøntsager og kartofler til et lækkert stykke kød, når du fx får gæster. Eller du kan gå “all in” og lave en pommes rösti burger stadig med hummus, men så kan du også komme frisk rucola, tomat og agurke skiver i, revne gulerødder og hvad der ellers lige falder dig ind… En skøn og lidt anderledes vegetar burger.

Men ja, jeg serverede altså min pommes rösti lagkage sammen med et lækkert stykke kød og en let salat.

Pommes rösti

Ingredienser (9 stk. pommes rösti)
500g revet kartoffel
250g revet knold selleri
1 revet løg
2 æg
100g revet mozzarella light
2 tsk salt
1 tsk groft peber
1/2 tsk stødt muskatnød

Skyl de revne kartofler fri for stivelse i en skål med koldt vand. Hæld de revne kartofler gennem en sigte og pres vandet ud af dem. Tilsæt revet knold selleri, løg, æg, ost og krydderier. Bland det hele godt sammen med fingrene.

Pres væden ud af blandingen, når du former 9-10 pommes rösti og sæt dem på en beklædt bageplade. Jeg tog bare en håndfuld af pommes rösti blandingen og pressede det fladt direkte på bagepladen og forsøgte at lave den så rund som muligt. Mine pommes rösti blev ca. 1 cm tykke og ca. 10 cm i diameter.

Bag dine pommes rösti i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 25 min. og vend dem forsigtigt efter ca. 15 min. med en paletkniv, så de bliver lige sprøde over det hele.

Har du lyst til at lave en pommes rösti lagkage, skal du blot lade de varme pommes rösti afkøle i et par minutter og derefter lægge dem lagvist med hjemmelavet rød peberfrugt hummus, som du også finder opskriften på her på bloggen. Rigtig god fornøjelse med dit sunde lagkage-projekt ;)

Pommes rösti

Pommes rösti