Jeg elsker fingermad! Små lækre appetizers man nemt kan hapse med fingrene og spise i en eller to mundfulde. Her i weekenden havde jeg gæster på besøg, og i stedet for en klassisk forret, hvor vi alle sidder rundt om bordet, serverede jeg et par forskellige appetizers med røget laks, som blev nydt stående sammen med et glas iskold rosévin.

En af de små appetizers, som jeg serverede, var denne lille koldrøgede laksemad bestående af en tynd og sprødbagt skive ciabattabrød smurt med frisk citronpesto og toppet med en lille skive røget laks samt lidt sommergrønt, radiser og karse. Det smagte rigtig lækkert, og det var en festlig lille snack at starte aftenen ud med.

Ingredienser (ca. 20 stk.)
1 ciabattabrød
200g koldrøget laks i skiver
6 spsk grøn pesto
5 radiser
1/2 bakke karse
Lidt olivenolie

Skær ciabattabrødet ud i tynde skiver, ca. 5mm tykke. Læg dem på en beklædt bageplade og stænk dem hurtigt med lidt olivenolie. Bag dem sprøde i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. Brødskiverne skal være gyldne og sprøde, men hold øje med at de ikke bliver for mørke.

Afkøl de sprøde brødskiver og smør dem herefter med grøn citronpesto, som du finder en nem og super god opskrift på her på bloggen. Ellers kan du købe en færdiglavet pesto og evt. tilsætte lidt frisk citron, da friskheden går super godt sammen med den røgede og fede laks.

Herefter ligger du en lille skive røget laks ovenpå brødskiven og topper med lidt finthakkede radiser og karse. En hurtig og super nem lille appetizer, der passer perfekt sammen med et glas afkølet vin her i den kommende sommertid.

Appetizer m. røget laks

Appetizer m. røget laks