Så kom den… opskriften på de lækreste hjemmelavede spinat ravioli med fyld af parmaskinke, frisk mozzarella, hvidløg og soltørret tomat. Det smager så fuglene synger… Mange tror, at det er en kæmpe opgave at lave hjemmelavet pasta, men hjælpes man ad i køkkenet, er det faktisk slet ikke så slemt, og resultatet er det hele værd. Bedre spinat ravioli skal man vist rejse til moderlandet Italien for at smage ;)

Sidste weekend havde min kæreste og jeg en af de der kæreste-hygge-dage. Det betyder, at vi står i køkkenet en hel dag, hvor vi eksperimenterer med nye opskrifter, hygger, snakker, spiser og drikker rigelige mængder god vin. Jeg elsker disse dage, for vi får altid tilbragt en hel masse kvalitetstid sammen og samtidig udrettet en hel masse i form af lækker mad. Vi elsker begge at lave mad, og vi har fundet en stor glæde i at dele denne passion sammen. Nogle af opgaverne bliver delt imellem os, plus vi hjælper hinanden og bare nyder at være sammen på en afslappende og helt fantastisk måde.

Når vi har disse madlavningsdage laver vi altid store portioner, så vi også kan få lidt mad i fryseren. Min kæreste er mester i at lave spinat ravioli, som bare smager umådelig lækkert. Kan du lide pasta, så bliver du næsten nødt til at prøve denne opskrift på hjemmelavet spinat ravioli, for det smager langt bedre end det købte.

Spinat ravioli

Ingredienser (20-25 stk. – passer til 4 pers.)
200g durum mel
200g hvedemel Tipo 00
1/2 tsk salt
100g optøet drænet spinat (pres væsken fra, men gem den til at justere dejens konsistens med)

Fyld:
250g mozzarella
100g parmaskinke ell. chorizo pølse
4 spsk finthakket soltørrede tomater i olie
3 fed knust hvidløg
Salt og peber

1 håndfuld friske små salvieblade
5 fed hvidløg i tynde skiver
Rapsolie (til stegning)

Pynt: Friskrevet parmesan og hjemmelavet citron pesto

Bland begge slags mel og salt i en skål. Pisk æg og drænet spinat sammen og bland det i melet. Ælt dejen rigtig grundigt igennem, og juster med væsken fra spinaten, hvis dejen føles for tør. Læg dejen i køkkenfilm eller en frysepose, og lad den stå en lille times tid.

Hak frisk mozzarella, parmaskinke og soltørrede tomater fint, og bland det sammen med knust hvidløg, salt og peber.

Rul dejen ud med en pastamaskine eller en kagerulle til den er helt tynd (sørg for at der er godt med mel på bordet). Læg skefulde af fyld på halvdelen af dejen med gode mellemrum. Læg resten af dejen over, og tryk dine spinat ravioli ud med en rund stikker eller et glas i passende størrelse. Bliv ved at lave spinat ravioli til dejen og fyldet er brugt op. Du kan lave dine spinat ravioli i den størrelse som passer dig, vores bliver altid ca. 5-7 cm i diameter.

Spinat ravioli

Bring en gryde eller sauterpande med saltet vand i kog og kog dine spinat ravioli til de kommer op til vandoverfladen. Tag dem op af vandet med en hulske, og læg dem på en tallerken.*

Varm herefter en pande op og kom lidt rapsolie på panden. Svits friske salvieblade og hvidløg i skiver hurtigt af og læg herefter de små spinat ravioli på panden. Steg dem godt på hver side, så de bliver godt sprøde og gyldne. Server dem straks efter stegning med lidt salvieblade og hvidløg ovenpå samt hjemmelavet citron pesto og friskrevet parmesan. Opskriften på citron pesto kan du også finde her på bloggen.

Så er der vist kun tilbage at sige: “Buon appetito!” :)

Jeg serverer næsten altid en frisk salat til spinat ravioli. Denne gang var det en helt ny opskrift, som jeg afprøvede – Avokadosalat med spinat, citronmarineret fennikel, edamame bønner, honning- og chiliristede rugkerner, ristede pinjekerner, friske blåbær og revet parmesan. Denne opskrift kan du også finde her på bloggen.

* Du kan sagtens fryse spinat ravioli ned. Vi laver altid en stor portion, så vi kan komme en hel masse af dem i fryseren. Så er der nem, lækker og hjemmelavet aftensmad til de dage, hvor det skal gå lidt hurtigt. Hvis du ønsker at fryse spinat ravioli ned, skal du blot koge dem, og efter afkøling komme dem i en pose og dernæst i fryseren.

Spinat ravioli

Spinat ravioli

Spinat ravioli