Siden jeg lavede min første portion fuldkornsbagels med revne gulerødder, hørfrø og sesam, har jeg haft stor lyst til at eksperimentere med andre udgaver af de lækre, saftige og yderst mættende og hullede brødstykker. Jeg har også lavet mørke fuldkornsbagels med maltmel og blå birkes, og for nylig afprøvede jeg endnu en ny udgave, nemlig spinat bagels. I dejen har jeg tilsat soltørrede tomater, sorte oliven og fetaost i tern. Mine spinat bagels her toppet med lidt forskelligt, fx revet cheddarost, chiliflager og flagesalt. Disse spinat bagels har utrolig meget smag, og de kan behøver ikke det helt store fyld, men er idéelle som madpakkeboller, og det er også her de skaber størst glæde hjemme hos mig ;)

Spinat bagels

Ingredienser (15 spinat bagels)
80g havregryn
2,5 dl vand
150g optøet finthakket spinat (fra frost)
70g soltørrede tomater i tern (i olielage)
50g sorte oliven i skiver
70g fetaost i små tern
25g gær
1 spsk honning
2 spsk olie (fra de soltørrede tomater)
2 dl minimælk
2 tsk salt
100g rugmel
100g grahamsmel
475g hvedemel
1 æg (til pensling)
Pynt: Revet cheddarost, chiliflager og flagesalt

Kom havregryn i en stor skål. Kog vandet og hæld det over i skålen med havregryn. Rør rundt, og lad det trække indtil det er afkølet og lunkent. Tilsæt gær, honning, olie, mælk og salt, og rør det hele jævnt. Tilsæt herefter spinat, soltørrede tomater og oliven, og til sidst rugmel, grahamsmel og hvedemel. Fetaosten skal ikke tilsættes dejen, før du former dine spinat bagels, da den vil blive ødelagt og pulveriseret under æltningen, den erfaring har jeg gjort mig ;) Ælt dejen til den er smidig. Læg dejen tilbage i skålen og lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time.

Efter hævningen deles dejen i 15 lige store stykker, som formes til boller. Tag lidt af fetaosten og ælt den forsigtigt ind i dejen, det behøver ikke være så omhyggeligt. Lav herefter et hul i midten af din bolle, så det bliver til en ring. Diameteren på hullet skal være ca. 3 cm. Lad dine spinat bagels efterhæve på bordet i 15 min.

Tag en dyb pande og fyld den med vand. Bring vandet til at koge, og kog nu ringene i 1 minut over flere omgang. Jeg har brugt min mobil til at tage tid.

Når ringene er kogt, lægges de på en beklædt bageplade. De pensles med sammenpisket æg og drysses med cheddarost, chiliflager og flagesalt. Jeg har drysset mine spinat bagels med en kombi af cheddarost og chiliflager og enkelte af dem kun med flagesalt. Jeg har bagt mine spinat bagels i en 200 grader forvarmet ovn i ca. 18 min.

Så er de lækre spinat bagels klar til at servere med fyld eller bare som et lækkert lille og yderst smagfuldt mellemmåltid.

Spinat bagels

Spinat bagels

Spinat bagels