Her kommer anden opskrift ud af tre i min lille “tøm køleskabet” kavalkade. I dag vil jeg gerne dele opskriften på spicy agurkesalat med jer. Opskriften er super nem, og den kræver ikke en hel masse forberedelsestid og heller ikke ret mange ingredienser, kun lidt trækketid på minimum en time. Alle ingredienser i min spicy agurkesalat er sort set noget, som man i forvejen har på lager i køkkenskabet. Som stort set alt andet her på bloggen er denne opskrift også uden sukker, og jeg har valgt at søde min spicy agurkesalat med helt almindelig honning.

Jeg har rigtig mange agurker i mit drivhus lige nu, hvilket er grunden til, at jeg har lavet spicy agurkesalat, fordi de trængte til at blive spist. Jeg er stor modstander af at smide mad ud, og jeg fandt derfor ud af at bruge mine agurker i en ny og spændende opskrift. Jeg elsker nemlig agurk, men det er og bliver en lidt kedelig grøntsag, hvis den ikke bliver mikset sammen med mere smagfulde ingredienser, fx som i en græsk tzatziki. Spicy agurkesalat er et skønt alternativ til den klassiske danske agurkesalat. Den passer perfekt til sommerens grillerier på terrassen, og du kan gøre den ekstra spicy ved at tilføje lidt frisk chili. Jeg har som på billedet nedenfor valgt at servere min spicy agurkesalat sammen med estragon marineret kyllingefilet og grillet kartoffelsalat med citrondressing.

 

Spicy agurkesalat

Ingredienser (2 pers.)
300g agurk
2 tsk alm. honning
3 spsk æblecidereddike (eller hvidvinseddike)
1/2 rødløg
2 spsk sød chili sauce
1/2 tsk groft salt
Friskkværnet peber
Evt. lidt friskhakket chili
1 spsk sesamfrø (evt. et mix af hvide og sorte)
Pynt: lidt frisk persille

1. Skær agurken i tynde skiver og hak rødløget fint.

2. Bland en marinade af honning, æblecidereddike, sød chilisauce, salt, peber og evt. lidt ekstra frisk chili, hvis du ønsker en mere spicy agurkesalat.

3. Kom agurk og rødløg over i skålen og rør rundt, så marinaden bliver godt fordelt. Stil din spicy agurkesalat i køleskabet og lad den trække i mindst en time og gerne mere. Fire timer er super godt, hvis du har tiden til det.

4. Rist sesam på en tør pande og lad dem afkøle på en tallerken.

5. Inden du serverer din spicy agurkesalat, skal du hælde væden fra, brug evt. en si. Lige inden servering drysser du ristede sesamfrø på toppen og pynter evt. med lidt frisk persille.

Estragon marineret kyllingefilet