Her kommer en super lækker opskrift på en sund speltsalat med marineret kyllingefilet, balsamico marinerede rødløg, pastinak chips og en masse dejlige bagte grøntsager samt en dressing med rød pesto og hvidløg. Denne speltsalat mætter godt, og de sunde speltkerner er et godt alternativ til ris og pasta. Der er et væld af lækre smagsnuancer i denne speltsalat, der sammen giver en fantastisk smagsoplevelse. Der er en del forskellige små ting, der skal forberedes til denne speltsalat, men det er alt sammen hurtigt gjort, og det er på ingen måde svært. Nedenfor har jeg udførligt forklaret step-by-step, hvordan du laver min kreative speltsalat.

Ingredienser (2 portioner)
400g kyllingefillet
3 spsk soya
1 tsk akacie honning
2 fed knust hvidløg

Salat
1 rødløg
3 spsk balsamico eddike

1 pastinak
1 spsk rapsolie
1 tsk stødt chili
2 spsk akacie honning

100g speltkerner
3 tsk rød pesto
2 fed knust hvidløg
1/2 spsk citronsaft
150g cherrytomater
2 snackpeber
200g frosne grønne bønner
Salt & friskkværnet peber
Frisk basilikum

Start med at marinere kyllingefileterne. Kom soya, honning, hvidløg og lidt peber i en frysepose og bland det hele godt. Læg kyllingefileterne ned i posen, fordel marinaden godt og luk posen. Lad nu kyllingefileterne marinere i mindst 2 timer og meget gerne hele dagen, hvis du har god tid. Jo længere tid jo bedre. Du kan enten grille eller stege kyllingefileterne.

Skær rødløget i tynde skiver og herefter i kvarte. Kom løget i en skål og tilsæt balsamico eddike samt en lille smule salt. Lad løgene marinere i 2-5 timer.

Skær pastinakken i tynde skiver, brug evt. et mandolinjern. Kom pastinakskiverne i en frysepose sammen med rapsolie, chilipulver og akacie honning. Ryst posen godt og fordel skiverne på en beklædt bageplade. Bag pastinakchipsene sprøde i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. Jeg kigger jævnligt til mine chips og tager altid de hurtigst bagte ud og lader resten bage videre. Sådan gør jeg omkring tre gange under hele bagningen.

Skær cherrytomater i halve og snackpeber i 2×2 cm stykker. Læg dem på en beklædt bageplade sammen med de frosne bønner. Stænk det hele med rapsolie og drys til sidst med salt. Bag alle grøntsager ved 200 grader i ca. 30 min. De kan sagtens være inde i ovnen på samme tid som dine pastinakchips.

Kog speltkernerne som anvist på pakken. Lad speltkernerne dryppe af i en sigte og hæld dem derefter over i en stor skål. Bland en dressing af rød pesto, hvidløg, citronsaft, salt og peber, og hæld den ud over speltkernerne og rør godt rundt.

De bagte grøntsager vendes i speltkernerne. Husk at skære bønnerne ud i lidt mindre stykker! Skær kyllingen ud i tynde skiver og vend også dem i din speltsalat, som toppes med de marinerede rødløg og de knasende sprøde pastinakchips. Drys til sidst grofthakket frisk basilikum og lidt friskkværnet peber ud over din speltsalat.