Jeg fik sådan lyst til Spaghetti Bolognese her i ugen… Der er ikke så meget sommerret over Spaghetti Bolognese, men det er en klassiker, som alle elsker. Dog synes jeg, at det kan være svært at lave en klassisk kødsauce, som ikke bliver for vandet. Efter min mening skal Spaghetti Bolognese altid være fyldig i smagen, tyk i konsistensen og derved ikke flyde ud, når man anretter den ovenpå sin spaghetti. Disse kriterier er i hvert fald opfyldt med denne opskrift. Jeg har også rigtig eksperimenteret med forskellige smagsnuancer, og har fx tilsat frisk timian og rosmarin fra haven, røget paprika, muskat, chipotle sauce, Worcestershire sauce og rødvin, for virkelig at få en intensitet og dybde i min Spaghetti Bolognese.

Ingredienser (3 portioner)
500g oksefars
1 løg
2 fed hvidløg
1 ds flåede cherry tomater (ell. hakkede tomater)
1 lille ds tomatpuré
2 dl rødvin
1 spsk rød balsamico eddike
4 spsk Worcestershire sauce (kan undlades)
1 grøntsagsboullion tegning
3 tsk røget paprika
1 tsk stødt muskatnød
3 lauerbærblade
Frisk rosmarin og timian (ell. tørret)
Chipotle sauce ell. chili
Salt og peber
Rapsolie (til stegning)

Pynt: Frisk basilikum og revet parmesan

1. Svits hakket løg og hvidløg i en gryde sammen med lidt rapsolie. Tilsæt oksefars, rør jævnligt rundt i gryden indtil farsen er stegt.

2. Tilsæt alle øvrige ingredienser og rør godt rundt. Lad din Spaghetti Bolognese simre under middel varme i ½ -1 time. Jeg lod min Spaghetti Bolognese simre i en hel time, og resultatet var fantastisk, da a væden var kogt ind, og kødsaucen var fast og virkelig smagfuld.

3. Jeg serverede bønnepasta til min Spaghetti Bolognese, for at holde den ”low carb”. Men du kan servere præcis den type pasta, du bedst kan lide. Bare husk pynten! – frisk revet parmesan og friske basilikumblade – Bon appetito!