Godt nok har der været et slemt regnvejr i dag, men derfor kan man da godt lave en salat, der smager sommer og derved komme sommeren lidt på forskud endnu en gang… ;) Jeg har atter forsøgt at få smagen frem af sommer i en lækker og forfriskende salat. Denne gang har jeg lavet en sommersalat med friske spinatblade, grillet asparges, cantaloupe melon, parmesan, ristet parmaskinke og pinjekerner samt en forfriskende pesto med citron.

Ingredienser (ca. 4 personer)
15 friske og grønne asparges
1/3 cantaloupe melon
Friske spinatblade (ca. 2 håndfulde, så de dækker et stort rundt fad)
20g frisk parmesan (fra blok)
5 skiver parmaskinke
20g pinjekerner
Friske basilikum blade

Dressing: Grøn pesto m. citron (kan undlades)

Jeg kan varmt anbefale min hjemmelavede grønne pesto med citron som dressing til denne sommersalat. I så fald at du er med på denne idé, vil jeg råde dig til at lave pestoen som det aller første. Klik på linket ovenfor, for at se opskriften.

Rengør herefter de grønne asparges og knæk det nederste af stilken af. Pensl dem hurtigt med en god olivenolie, inden de lyngrilles i ca. 2 min. på hver side, så de lige når at få grillfarve og blive let bløde. De skal stadig have bid, så pas på ikke at give dem for meget varme!

Afkøl de grillede asparges let, og skær dem herefter på skrå i ca. 2cm tykke skiver.

Læg parmaskinke skiverne på en beklædt bageplade, og bag dem sprøde i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. Vend gerne skiverne undervejs og pas på, at de ikke får for meget varme. Når parmaskinken er afkølet, knækker du den sprøde skinke i tilfældige flager (ikke for småt).

Rist pinjekernerne let på en tør pande, så de bliver gyldne og sprøde. Hold godt øje med dem, så de ikke brænder på!

Så er alle forberedelserne klaret til din sommersalat og den skal blot “samles”. Nu ligger du de friske og rengjorte spinatblade i bunden af et stort rundt fad. Ovenpå ligger du grillet asparges stykker og cantaloupe melon skåret i små tern. Pynt med parmesan flager, ristet parmaskinke, pinjekerner og friske basilikum blade.

Hvis du ønsker at servere pesto til din sommersalat, så sæt små klatter overpå salaten, eller server den i en skål ved siden af, så man selv kan dosere.

Sammen med denne forfriskende sommersalat serverede jeg en kyllingefilet, som jeg havde vendt i friske krydderurter (basilikum og rosmarin) og groft peber, og derefter viklet et par skiver bacon omkring og stegt på grillen.

Sommersalat m. melon

Sommersalat m. melon