Sommeren nærmer sig, og i de her dage føles det næsten som om, at den allerede er her. Alting summer af liv igen! Fuglene kvidrer før kl. 5 om morgenen, aftnerne er blevet lysere, og solen er begyndt at varme jorden op igen. Det er tid til inden længe at få tændt op i grillen, hvis du ikke allerede har gjort det. Det har jeg i hvert fald, for det er svært at lade være, når alting syder af forår ;)

Jeg elsker salater i alle mulige afskygninger! De salater, som jeg serverer, følger altid årstiden. Nu da det er blevet sommer, er det atter tid til de lette og friske salater, som passer perfekt til hvad type kød, der smides på grillen.

I dag har jeg lavet en ny sommersalat med friske asparges, avocado, edamame bønner, feta, jordbær og saltmandler. Ovenpå har jeg drysset med lidt chiafrø, som kan bruges til andet end bare chiagrød. Som dressing har jeg brugt en havtorn eddike, som jeg har købt i Bilka. Men lidt balsamico glace vil også være oplagt at bruge, eller et mix af lige dele rapsolie og mørk balsamico eddike.

Ingredienser
120g edamame bønner (uden bælg)
1 moden avocado
40g blandede salatblade
10 grønne asparges
10 jordbær
50g blød feta fra blok
40g saltmandler
2 spsk chiafrø (kan udlades, men det er et super sundt tilskud til din sommersalat)
2 spsk havtorn eddike (kan undlades og evt. udskiftes med balsamico glace)

Optø edamame bønnerne. Overhæld de friske asparges med kogende vand og skyl efter med koldt vand.

Læg de rengjorte salatblade i et stort fad. Skær asparges på skrå i ca. 1,5 cm tykke stykker. Husk at knække det nederste af stilken af. Skær jordbær i kvarte stykker og læg også dem på fadet sammen med de optøede edamame bønner. Skær avocadoen ud i 1×1 cm stykker og fordel dem på fadet sammen med feta osten, som du smuldrer.

Hæld forsigtigt havtorn eddike ud over din sommersalat og slut af med at pynte med saltmandler og chiafrø.

Sammen med denne lette og lækre sommersalat serverede jeg grillet kyllingefilet, som jeg havde barbecue marineret et par timer inden den blev grillet.

Sommersalat

Sommersalat