Sommeren nærmer sig, og i de her dage føles det næsten som om, at den allerede er her. Alting summer af liv igen! Fuglene kvidrer før kl. 5 om morgenen, aftnerne er blevet lysere, og solen er begyndt at varme jorden op igen. Det er tid til inden længe at få tændt op i grillen, hvis du ikke allerede har gjort det. Det har jeg i hvert fald, for det er svært at lade være, når alting syder af forår ;)
Jeg elsker salater i alle mulige afskygninger! De salater, som jeg serverer, følger altid årstiden. Nu da det er blevet sommer, er det atter tid til de lette og friske salater, som passer perfekt til hvad type kød, der smides på grillen.
I dag har jeg lavet en ny sommersalat med friske asparges, avocado, edamame bønner, feta, jordbær og saltmandler. Ovenpå har jeg drysset med lidt chiafrø, som kan bruges til andet end bare chiagrød. Som dressing har jeg brugt en havtorn eddike, som jeg har købt i Bilka. Men lidt balsamico glace vil også være oplagt at bruge, eller et mix af lige dele rapsolie og mørk balsamico eddike.
Ingredienser
120g edamame bønner (uden bælg)
1 moden avocado
40g blandede salatblade
10 grønne asparges
10 jordbær
50g blød feta fra blok
40g saltmandler
2 spsk chiafrø (kan udlades, men det er et super sundt tilskud til din sommersalat)
2 spsk havtorn eddike (kan undlades og evt. udskiftes med balsamico glace)
Optø edamame bønnerne. Overhæld de friske asparges med kogende vand og skyl efter med koldt vand.
Læg de rengjorte salatblade i et stort fad. Skær asparges på skrå i ca. 1,5 cm tykke stykker. Husk at knække det nederste af stilken af. Skær jordbær i kvarte stykker og læg også dem på fadet sammen med de optøede edamame bønner. Skær avocadoen ud i 1×1 cm stykker og fordel dem på fadet sammen med feta osten, som du smuldrer.
Hæld forsigtigt havtorn eddike ud over din sommersalat og slut af med at pynte med saltmandler og chiafrø.
Sammen med denne lette og lækre sommersalat serverede jeg grillet kyllingefilet, som jeg havde barbecue marineret et par timer inden den blev grillet.
Kan man ikke bruge en anden dressing end havtorn.
Hej Birgit. Som jeg også har skrevet i opskriften, kan havtorn eddiken sagtens undlades og evt. udskiftes med balsamico glace eller blot almindelig balsamico eddike – lys som mørk. Det vigtigste er, at dressingen bringer en friskhed til salaten :)
Hej Anita.
Tusind tak for dejlig inspiration. Salaten var helt fantastisk:-)
Knus Mette
Mange tak Mette. Jeg er glad for, du fandt lidt inspiration herinde :)
Det ser simpelthen alt for lækkert ud😋
Mums den var bare lækker og så ser den meget indbydende ud
Mange tak Anette :)
Hej Anita
Tak for gode opskrifter!! Er salaten beregnet til 4 personer?
Mvh
Maria
Hej Maria,
Mange tak :) Ja, salaten kan sagtens strække til 4 personer, hvis den serveres som tilbehør til fx kød og små grillede kartofler. Hvis du blot serverer salaten sammen med fx en kyllingefilet, vil jeg nok sige 2 personer :) Men den mætter godt!
Knus Anita