Jeg har for nylig stiftet bekendtskab med den berømte soja bønne pasta, og det var ikke mindre end et yderst velsmagende og tilfredsstillende møde. Soja bønne pasta er lavet 100% af soja bønner, så det er super rig på protein og fibre. Samtidig er det glutenfri og vegansk.

Jeg elsker pasta! Men inden man har spist sig igennem en enkelt portion, har man jo indtaget over 500 kalorier! Med jeg som elsker mad og spiser STORE portioner og aldrig kan sige nej til anden omgang, er det her altså dømt til at gå galt! Pasta er i mine øjne kun tomme kalorier, men yderst velsmagende kalorier med den rigtige sammensætning af øvrige ingredienser, derfor spiser jeg det også i ny og næ.

Soja bønne pasta

Jeg har godt lagt mærke til hvor “hypet” det nye soja bønne pasta er blevet. Jeg købte sågar en pakke i SuperBrugsen for lang tid siden og tænkte, så er der lige en hurtig idé til noget sundt og godt en hverdag, hvor det skal gå hurtigt. Pakken med soya bønne pasta har så lagt der lige siden, indtil her den anden dag, hvor jeg ryddede op i mine skuffer. Nu skal det være! Så jeg testede denne sunde pastaudgave uden kulhydrater og proppet med protein fra soja bønnen, og jeg må konstatere, at jeg er solgt! Det samme var min kæreste. Det smager meget hen ad frisk fettuccine (båndpasta), med den helt rigtige elastiske konsistens.

Det var jo hverdag, og det skulle gå lidt hurtigt, så efter pastaen havde kogt, blandede jeg den med en rød pesto dressing, tilføjede lidt rucola, friske cherrytomater og soltørrede tomater, og bagte en kyllingefilet i ovnen toppet med pesto, revet parmesan og hakkede hasselnødder. 1, 2, 3, så var der i løbet af 45 min. serveret en skøn og hjemmelavet pastaret.

Så tilbage er vist bare at sige “thumbs up” for soja bønne pasta! :)

Ingredienser – Bagt kylling (4 pers.)
4 kyllingefileter
3 spsk rød pesto
3 spsk fint revet parmesan
20 fint hakkede hasselnødder
Salt og friskkværnet peber

Læg kyllingefileterne i et smurt ildfast fad. Smør dem med rød pesto og drys herefter med parmesan, hasselnødder, salt og peber. Fileterne steges i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min. Start de første 25 min. med at dække fadet til med staniol, så fileternes topping ikke bliver for brændt. Nødderne skal dog være sprøde og gyldne inden servering.

Ingredienser – Pasta (4 pers.)
1 pk bønnepasta (200g)
3 spsk rød pesto
3 spsk olivenolie
3 fed kunst hvidløg
Salt og friskkværnet peber
1/2 pakke rucola
250 g cherrytomater
50 g soltørrede tomater

Kog bønnepastaen som anvist på pakken. Bland en dressing af rød pesto, olivenolie, hvidløg, salt og peber. Den varme pasta blandes med dressingen i en stor skål. Den vendes efterfølgende med rucola, kvarte cherrytomater og soltørrede tomater.

Pastaen anrettes i en skål, og kyllingefileten lægges ovenpå. Sidst pyntes der med frisk basilikum.

Buon appetito!