Min yndlingsdip er helt klart hummus! Intet slår denne arabiske kikærtedip, som fås i mange forskellige udgaver. Jeg har lavet den i mange forskellige afskygninger, og her på Wall of Food har jeg allerede delt min opskrift på klassisk hummus samt min røde peberfrugt hummus. Her kommer nu en ny udgave, nemlig gulerodshummus, som får en helt vidunderlig sødme fra bagte gulerødder.

Gulerodshummus smager rigtig dejligt som dip til kød og grønt eller sammen med nybagte fladbrød (eller pitabrød) og grøntsagsstave som en lille appetizer.

Ingredienser
6 store gulerødder
1 ds kikærter
1 spsk tahin
3 spsk olivenolie
2 tsk citronsaft
2 fed presset hvidløg
1 tsk spidskommen
1 tsk sambal oelek
1/2 tsk salt
Ca. 1/2 dl kold vand

Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Læg dem på en beklædt bageplade og vend dem i lidt olie. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 min. til de er gyldne og helt bløde. Gulerødderne må ikke blive for brune! Afkøl gulerødderne i mindst 10 min. før du kommer dem ned i en foodprocessor (blender). Gulerødderne kan sagtens bages på forhånd og nå at køle helt af, inden du blender din gulerodshummus.

Hæld kikærterne over i en si og skyl dem grundigt i koldt vand. Hæld også dem over i foodprocessoren sammen med alle de øvrige ingredienser. Blend det hele sammen  til en jævn og cremet konsistens, og smag til med ekstra salt, citron og spidskommen. Måske skal du tilsætte lidt ekstra vand, for at gøre din gulerodshummus mere lind. Jeg kan dog godt lide min hummus meget fast, men det er lidt smag og behag.

Denne gulerodshummus må meget gerne trække en times tid i køleskabet, inden den serveres.

Gulerodshummus

Gulerodshummus