Jeg elsker rødkålssalat, og supermarkederne bugner heldigvis stadig af julens spændende frugt og grøntsager – fx rødkål, granatæble og appelsin, der alle betegnes som powerfood. Disse sunde råvarer kan hjælpe dig med at gå en sund vinter i møde uden dryppende næse og hakkende hoste. Powerfood er frugt og grønt, der er speciel rig på vitaminer og antioxidanter. Jeg har mikset en super sund powerfood rødkålssalat sammen, der er 100% “raw”, og som jeg garanterer, at din mave vil juble over. Jeg spiser tit min rødkålssalat som en snack, når jeg har lyst til noget sødt, og jeg laver altid en stor portion, som på køl kan vare i nogle dage.

Min powerfood rødkålssalat består af finthakket rødkål, små stykker bladselleri, æble og appelsin, som jeg har vendt med lidt æblecidereddike, valnøddeolie samt tørrede chiliflager, og til sidst toppet med tørrede tranebær, masser af granatæblekerner og hjemmelavede saltede mandler. Ønsker du salaten mere sød, kan du komme lidt akacie honning ovenpå.

Det lyder måske lidt skørt at komme chili i en rødkålssalat, men det stærke fra chilien sammen med det søde og friske frugt og de saltede mandler giver en skøn afstemthed mellem smagsnuancerne i salaten. Salaten kan her efter jul fx serveres til frikadeller som alternativ til den traditionelle rødkål, eller den kan serveres sammen med et lækkert stykke rosastegt andebryst og lidt ovnbagte kartofler, det kan man jo spise hele året rundt ;)