Jeg har lige haft min risotto debut :) Yay! STOR succes. Jeg har altid troet, at den klassiske italienske risotto var svært og tidskrævende at tilberede, men jeg har taget fejl. Det er simpelthen så nemt, og man kan tilsætte de ingredienser man ønsker. Grundingredienserne i en risotto er ris, hvidvin, bouillon, skalotteløg/hvidløg og parmesan. Herefter kan man freestyle på bedste formåen… I denne risotto opskrift har jeg brugt svampe, sød kartoffel og lidt grønne ærter, og det blev et stort hit. Derfor bliver den nu delt her på Wall of Food :)

Ingredienser (2 pers.)
400 g svampe
3 søde kartofler (ca. 350 g)
100 g grønne ærter
2 skalotteløg
3 fed hvidløg
2 dl risotto ris
2 dl hvidvin
4,5 dl grøntsagsbouillon (1 hel terning)
50 g revet parmesan
Salt & groft peber
Rapsolie
Frisk timian

Pynt: Frisk persille og revet parmesan

Fremgangsmåde
1)
  Skær svampene i små tern og svits dem godt af på panden i lidt rapsolie. Drys lidt salt henover. Læg dem på en tallerken.

2)  Skær de søde kartofler ud i tern. Kom dem i en frysepose sammen med 2 spsk rapsolie, lidt salt og frisk timian. Ryst posen godt og fordel dem på en beklædt bageplade. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.

3)  Svits finthakket skalotteløg og hvidløg af på panden i lidt olie. Tilsæt ris og svits dem med i nogle min., indtil risene er svagt gyldne.

4)  Hæld hvidvin og bouillon på panden og kog ved svag varme under låg i ca. 15 min., til risene er møre men stadig faste. Tilsæt evt. lidt mere vand løbende, så din risotto ikke koger tør og brænder på.

5)  Tilsæt revet parmesan, de stegte svampe og de bagte kartoffeltern. Alt efter hvor tør/grødagtig du ønsker din risotto, kan du også tilsætte lidt mere vand.

6)  Smag til med salt og groft peber. Pynt med finthakket persille og revet parmesan.

Bon appétit!

Risotto