Jeg er lige hjemvendt fra min hurtige “get away” tur til London. Jeg har haft en masse fantastiske oplevelser på meget kort tid i den mangfoldige og let elskelige storby, hvor oplevelserne står i kø. På hjemrejsen var min kuffert bogstaveligt talt proppet med superfoods i alle afskygninger. I London er det nyeste indenfor kost og sund livsstil nemlig superfoods. Det er også kommet til Danmark, men i langt mindre grad. Jeg har valgt at ride lidt med på bølgen. Jeg købte derfor en masse sunde lækkerier med hjem fra London, som kan bane vejen for en masse lækker inspiration og lyst til at eksperimentere med nye og sunde opskrifter. Den viden jeg får undervejs og de opskrifter, som bliver en succes, vil jeg naturligvis dele med jer her på bloggen.

Den første opskrift kommer her… Jeg er startet ud med at lave min egen version af raw havregrød (raw porridge). Jeg miksede grøden sammen i går aftes, så den har trukket natten over, fordi jeg skulle tidligt op og på arbejde. Men raw havregrød kan sagtens laves, lige før den spises. Det sunde ved raw havregrød er, at den ikke bliver tilberedt under varme og ikke indeholder kornprodukter som en normal havregrød. Min raw havregrød er lavet af frisk kokos, mandler, dadler og æble. Den er krydret med vanilje og kanel, og toppet med hampefrø, rå cacao nibs, friske blåbær og mandelmælk. En super mættende og helt igennem sundt morgenmåltid, som jeg har regnet ud til kun indeholder 400 kcal.

Raw havregrød

Ingredienser (1 portion)
35g frisk kokosnød (eller 15g alm. kokosmel)
1/2 æble
10g mandler
2 spsk mandelmælk
5 dadler
1/2 tsk kanel
1/4 tsk vaniljepulver

Pynt
5g cacao nibs
10g afskallede hampefrø
100 ml mandelmælk (til at hælde ud over grøden)
Friske blåbær

Hak kokos, æble, mandler og dadler fint i en minihakker. Tilsæt mandelmælk, kanel og vanilje, og bland det hele godt sammen. Top din raw havregrød med cacao nibs, hampefrø, blåbær og lidt ekstra mandelmælk.

Raw havregrød