Her kommer opskriften på min Valentinsdag dessert – Panna Cotta m. mangogelé og drys af saltlakrids. En sexet lille lækkerbisken, der er yderst tilfredsstillende for dine smagløg ;) Den kreative kombination af frisk mango, sød vanilje og saltlakrids er helt perfekt, og er med til at gøre denne ellers meget enkle dessert til en spændende smagsoplevelse.

Jeg elsker smagen af vanilje og den italienske vaniljebudding Panna Cotta er absolut en af mine foretrukne desserter. Dog synes jeg tit, at den bliver lidt vammel, hvis den er lavet på almindelig fløde, derfor har jeg lavet et alternativ til den klassiske opskrift og har lavet min Panna Cotta på sødmælk. Har man lyst, kan man jo udskifte lidt af mælken med fløde, for at gøre den mere cremet. Jeg har brugt rigtig vanilje fra en vaniljestang til min Panna Cotta, det smager bare så meget bedre! Plus udskiftet sukkeret med sødemiddel, så den faktisk ender med at blive en hel lille sund mælkeprotein-bombe :)

Jeg har altid været lidt tilbageholdende med at bruge husblas i mine desserter, men hold nu op hvor er det let. Så bare spring ud i det, og med denne nemme opskrift har du lavet en sund, velsmagende og kreativ dessert på meget kort tid.

Ingredienser (4 portioner)
4,5 dl sødmælk
3 blade husblas
Korn af en halv vaniljestang
25g sukrin / 0,5-1 tsk flydende sødemiddel

Mangogelé
150g blendet mango
1 blad husblas
2 spsk vand

Pynt
Blød og saltet minilakrids

Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 10 min. Varm 1 dl sødmælk op i en kasserolle sammen med sødemiddel og vaniljekorn. Pres vandet ud af den udblødte husblas og kom det ned i kasserollen, når mælken er godt varm. Mælken må ikke koge! Den skal blot kunne smelte husblassen. Når husblassen er smeltet tilsættes resten af mælken, og Panna Cotta blandingen hældes på 4 små glas og stilles til afkøling i køleskabet i mindst 2 timer.

Når de små Panna Cotta er ved at være stivnede laver du mangogeléen. Udblød igen 1 blad husblas i koldt vand. Smelt herefter husblassen i en kasserolle ved svag varme. Tilsæt den blendede mango og vand og rør rundt. Top forsigtigt de små Panna Cotta med mangogeléen og stil dem igen ind i køleskabet i mindst 1 time.

Inden servering drysser du lidt saltet minilakrids ud over dine små Panna Cotta.

Panna Cotta