Det er rigtig populært at lave en overnight breakfast. Dvs. morgenmad der står natten over i køleskabet, og som oftest er lavet af de små og ekstremt sunde chiafrø, der er fyldt med kostfibre, antioxidanter, omega-3 og masser af protein. Jeg har lavet min egen udgave af en overnight chiagrød, som er blevet til en moderne, sund og forfriskende æblekage, der fungerer perfekt som morgenmad og holder dig mæt rigtig længe.

Ingredienser (1 portion)
30g hel boghvede
200g Cheasy vanilje yoghurt eller skyr
1 most banan
15g chiafrø
1 tsk kanel

Boghveden lægges i blød i en skål med koldt vand. Den skal stå i mindst 3 timer. Boghveden drænes for vand og blandes med vanilje yoghurt eller skyr, banan, chiafrø og kanel. Blandingen stilles i køleskabet natten over. Du kan sagtens erstatte boghveden med havregryn, i så fald kræves der ingen iblødsætning.

Næste morgen er din grød blevet fast og klar til at spise. Den kan sagtens spises, som den er, men jeg har også kogt lidt æblegrød, som jeg har sødet med vaniljepulver og sukrin. Den kommer jeg lagvist i et højt glas sammen med min chiagrød og lidt ekstra yoghurt/skyr. Sidst har jeg toppet med lidt af min hjemmelavede müsli og masser af mandler.

Den krydrede kanel i chiagrøden smager dejligt sammen med den friske æblegrød. Chiafrø kan bl.a. købes i SuperBrugsen, og jeg bruger dem også som drys ovenpå en salat, på min yoghurt eller i min havregrød. En dejlig måde at få et skud vitaminer på!

Æblegrød – Kog en passende portion, så du har æblegrød til nogle dage. Grøden kan sagtens holde sig i køleskabet i en uges tid i en lufttæt beholder. Jeg laver oftest af ca. 6 æbler af gangen, som jeg skræller og skærer i tern. De kommes i en gryde sammen med lidt vand, der dækker ca. 1,5 cm op af grydens kant. Lad det koge sammen med 1 tsk vaniljepulver eller kornene fra 1/2 vaniljestang og ca. 2 tsk sukrin. Jeg smager også altid min grød til med sukrin til sidst, for det er meget forskelligt, hvor sød man ønsker den. Grøden koger indtil æblerne er helt udkogte. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis du ønsker at æblegrøden skal være knap så fast.