På min rejse til Marokko blev jeg stor tilhænger af marokkanske kødboller. Jeg elsker de krydderier, som de kommer i oksefarsen og den friske tomatsauce på toppen. På traditionel marokkansk vis laves de små krydrede kødboller i en tagine (lerfad), som står og simrer over åben ild i nogle timer. Hjemme hos mig stegte jeg mine marokkanske kødboller i ovnen og tilberedte tomatsaucen på panden.

Du kan lave dine marokkanske kødboller præcis så krydret, som du ønsker. De smager skønt sammen med hummus, tabouleh og fladbrød. Men hvem siger, at de ikke kan serveres sammen med lidt frisk pasta eller måske en portion bønnefritter? :)

Ingredienser (marokkanske kødboller)
500g oksefars (fedtindhold 4-6%)
1 æg
1 finthakket løg
1 bundt friskhakket persille
2 fed knust hvidløg
2 spsk havregryn
2 tsk spidskommen
2 tsk sambal oelek eller lidt chilipulver (kan undlades)
1 tsk salt
Friskkværnet peber

Rør oksefars sammen med æg, løg, persille, hvidløg, havregryn, salt, spidskommen, sambal oelek (chilipulver) og friskkværnet peber. Farsen røres jævn og formes til små kødboller, som sættes på en beklædt bageplade. bag dine marokkanske kødboller i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.

Ingredienser (“chunky” tomatsauce)
4 tomater
3 forårsløg
1 fed knust hvidløg
Salt og friskkværnet peber

Hak tomaterne groft og forårsløgene fint. Svits først forårsløg og hvidløg på en varm pande i lidt rapsolie. Tilsæt efter et par minutter tomaterne og smag til med salt og friskkværnet peber. Tomaterne skal ikke koge ud men beholde deres form, så de skal blot lynsteges.

De færdigstegte marokkanske kødboller anrettes på et fad og den “chunky” tomatsauce hældes ud over. Drys med lidt frisk forårsløg eller persille for lidt ekstra pynt og farvespil i retten.