Hvis man ikke går så meget op i superfoods, vil denne uges superfood nok være ukendt for nogen. Jeg taler om maca, der ligesom mange andre superfoods også har en imponerende forhistorie. Maca stammer nemlig helt tilbage til Inkariget i 1100-tallet, der har oprindelse i Peru, og derfor betegnes det som “peruviansk ginseng.” Maca er ligesom ginseng en rod. Inkaerne spiste maca roden inden de gik i krig for at få bedre fysisk styrke, udholdenhed og modstandskraft.

Maca virker opkvikkende og booster dit energiniveau, så du slet ikke behøver koffein.

Desuden styrker maca også sexlyst hos både mænd og kvinder uden negative bivirkninger ift. hormonbalancen. Et helt igennem naturligt “aphrodisiac” ;)

Den maca man i dag bruger er i pulverform. Det består 100% af maca rødder, der først tørres og efterfølgende males til pulver ved meget lav temperatur, så alle de gode egenskaber forbliver i det færdige produkt.

De fleste spiser maca om morgenen før job eller træning for at starte dagen ud med frisk energi og udholdenhed, så man kan præstere bedre i løbet af dagen. Jeg tilsætter altid 1 tsk i min chiagrød eller i en smoothie. Du kan også komme det i din havregrød, drysse det ovenpå dine havregryn eller komme det i din yoghurt. Jeg kan mærke en tydelig forskel, når jeg spiser maca om morgenen. Jeg er frisk og klart tænkende på en helt anden måde.

Jeg har aldrig spist vitaminpiller, da jeg langt hellere vil spise masser af frugt, grønt og naturligvis superfoods :)

Mit maca pulver er af mærket Organic Burst. Maca kan stort set købes i alle helsebutikker herhjemme eller via online helsebutikker.