Jeg elsker pandekager! Jeg er efterhånden ved at have delt en række af forskellige opskrifter på pandekager og vafler med jer herinde på bloggen. I har ikke set de sidste pandekageopskrifter fra mig endnu ;) for jeg elsker at eksperimentere og prøve lidt forskellige smagsvariationer af. Der skal være en pandekage til enhver lejlighed ;) Her har jeg lavet en stor portion protein pandekager, der er tykke og luftige. Jeg lavede så mange, at der var rester, og fandt ud af efterfølgende, at de smagte endnu bedre dagen efter, hvor jeg ristede dem i brødristeren. Lidt a la de engelske crumpets, som man også rister og på traditionel engelsk vis spiser med smør oven på, eller hvad man nu kan finde på af nutella, syltetøj, honning, m.m.

Jeg har tilsat lidt chokolade proteinpulver i mine protein pandekager, men det kan du sagtens undlade. Min opskrift på protein pandekager er sukkerfri, og den kan også sagtens laves glutenfri, hvis du bruger glutenfri havregryn og i stedet for almindelig hvedemel bruger glutenfri mel / mandelmel.

Ingredienser
5 æg
2 mosede bananer
130g havregryn
130g hvedemel
35g chokolade proteinpulver (kan undlades)
5g sukrin
2 tsk vaniljepulver
1 tsk kardemomme
2 tsk bagepulver

Pisk æggene med en håndmixer. Tilsæt de 2 mosede bananer, vaniljepulver, sukrin og kardemomme. Bland havregryn, mel, bagepulver og evt. proteinpulver i en skål, og tilsæt langsomt de tørre ingredienser ned i de våde ingredienser, mens du hele tiden rører sammen med håndmixeren. Lad dejen hvile i 10 min. Varm herefter en stor pande og kom lidt rapsolie på. Sæt 4 klatter dej på panden, og steg dine protein pandekager på begge sider i ca. 2 min. ved høj varme. De skal være godt brune og sprøde på begge sider.

Jeg har serveret mine protein pandekager med hjemmelavet hindbærpuré, som du blot laver ved at blende optøede frosne hindbær, som du smager til med lidt sødemiddel og evt. vaniljepulver. Jeg har også toppet mine protein pandekager med hjemmelavede syltede nødder med appelsin og vanilje – skøn opskrift, som du også finder her på bloggen. Du kan også som nedenfor toppe dine protein pandekager med friske hindbær, akacie honning og et drys af kanelsukker. Det er helt op til dig… :)

Protein pandekager