Endnu en smuk lille sylteting fra mine personlige gemmer. Denne lækre løgmarmelade med lakrids passer rigtig godt sammen med alle skimmeloste, især blåskimmel, pga. den lidt markante og salte eftersmag af lakrids. Denne løgmarmelade er smuk og dekorativ med sin rødlilla farve, og den vil tage sig godt ud på ethvert ostebord.

Du kan hurtigt “spice” et ostebord op ved selv at lave lidt forskellige syltninger dertil. Fx syltede nødder med appelsin og vanilje, dadelkompot med kanel og appelsin eller løg- og æblekompot med chili. Alle tre opskrifter kan du finde her på Wall of Food. Bare en eller to af dem vil med garanti vække stor begejstring hos dine gæster eller hos dig selv, så du har noget lækkert at toppe din ostemad med. Man skal jo også huske at være god ved sig selv, og mad har bare den fantastiske egenskab, at smager det godt og ser dejligt ud, skaber det stor glæde hos den person, der skal spise det :)

Ingredienser
300g rødløg (pillet og skåret i strimler)
1 dl æblecidereddike
100g rørsukker
1 dl vand
1/3 tsk lakridspulver
Flagesalt & friskkværnet peber

For at lave løgmarmelade koger du først rødløgsstrimlerne med æblecidereddike, vand og rørsukker i ca. 20 min. til al væsken er absorberet. I denne opskrift bruger jeg ikke så meget sukker, men det behøves heller ikke, da rødløgene ved tilberedning får en naturlig sødme, og lakridspulveret også er med til at søde denne løgmarmelade.

Tag gryden af varmen og smag  din løgmarmelade til med lakridspulver, flagesalt og friskkværnet peber. Hæld marmeladen over i et lille glas og afkøl. Løgmarmelade skal opbevares i køleskabet.