Keep it simple! Jeg elsker pizza, men det er tit en enorm kaloriebombe, hvis man besøger et pizzaria. Derfor foretrækker jeg at lave min egen pizza, så jeg selv bestemmer dejens ingredienser og fyldet ovenpå.

Med inspiration fra Italien har jeg fundet frem til en fantastisk opskrift på en perfekt tynd og crispy pizzabund. Fyldet bestemmer du selv, men jeg har valgt, at det skal være enkelt og let. Jeg har først smurt et tyndt lag tomatsauce ud over dejen, dernæst lagt små stykker frisk mozzarella light og skiver af parmaskinke ovenpå, og til sidst drysset med frisk oregano. Med et sparsomt fyld slipper du for en våd, slatten og fedtdryppende pizza. Jeg har sammen med min pizza serveret frisk rucola og skiver af cherrytomat.

Buon appetito e buona serata!

Ingredienser – Italiensk pizzabund (3 stk.)
10g gær
3 dl koldt vand
2 spsk olivenolie
1,5 tsk salt
ca. 400g italiensk hvedemel “tipo 00”

Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie og salt. Tilsæt mel og ælt dejen til den ikke klistrer mere. Tilsæt evt. mere mel, hvis dejen stadig klistrer. Dejen hæver på køl i mindst 3 timer og gerne natten over. Rul dejen tyndt ud på et stykke bagepapir og bag den på en pizzabagesten på grillen ved højeste temperatur (ca. 250 grader) i ca. 6-7 min. afhængig af mængden af fyld. Du kan også bage pizzaen i ovnen på en pizzabagesten, men du opnår lettest den helt rigtige cripsy bund på en bagesten på grillen, fordi du her har lettere ved at opretholde den høje temperatur som i en rigtig pizzabageovn.