På en travl hverdag som i dag kommer her et forslag til et nemt aftenmåltid, der er sundt, veltilberedt og ekstremt smagfyldt :)

I dag står den nemlig på hjemmestegte laksefrikadeller af købt laksefars serveret sammen med en hjemmelavet remoulade og bagte pastinak fritter. Jeg har lidt svært ved at spise den anbefalede mængde fisk om ugen, derfor tager jeg af og til den nemme løsning og steger nogle fiske- eller laksefrikadeller af færdigkøbt fiskefars. Det smager godt, og med en hjemmelavet remoulade som tilbehør, bliver det pludselig et meget lækkert måltid på en travl hverdag. Opskriften på min hjemmelavet remoulade er både fedtfattig og samtidig dejlig cremet. Den er hurtig at røre sammen, og det tager heller ikke lang tid at forberede de pastinak fritter, som skal bages sprøde i ovnen.

Ingredienser (hjemmelavet remoulade)
120g blomkål
30g løg
100g drueagurker
25g kapers
250g skyr
20g light mayonnaise
2 tsk dijon sennep
1,5 tsk karry
1 tsk salt
1 tsk groft peber
1/2 bundt persille
Lidt flydende sødemiddel (ell. 1 tsk sukker)

Hak blomkål, løg, drueagurker og persille meget fint. Kom det i en skål sammen med resten af ingredienserne og rør rundt. Smag til med salt og sødemiddel / sukker, og lad din hjemmelavet remoulade trække i køleskabet i 30 min. inden den serveres sammen med de friskstegte og varme laksefrikadeller.

Ingredienser (pastinak fritter)
700g pastinakker (1 pose)
3 spsk rapsolie
1 tsk groft salt
2 spsk sesam frø

Skræl og skær pastinakker i tynde stave. Læg dem på en beklædt bageplade og vend dem i 3 spsk rapsolie og 1 tsk salt. Drys sesam hen over. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. Vend lidt rundt i pastinakkerne undervejs, så de bliver sprøde på alle sider.