Engang jeg var i London sammen med min søster, fik vi en helt vidunderlig salat med stegt kylling med gedeost ovenpå. Den salat har jeg aldrig glemt, men jeg har desværre aldrig smagt den siden. Derfor fik jeg lyst til at lave en salat a la denne, da jeg fik besøg af min søster her i den forgangne påske. Resultatet blev rigtig godt! Jeg startede med at skære kyllingefileten op og smøre den med honning og et drys af finthakket frisk rosmarin i anledning af påsken, hvor der ofte bruges rosmarin til lam m.m. Herefter viklede jeg kyllingefileten ind i parmaskinke, og den blev tilberedt på grillen og efterfølgende gratineret med gedeost, lidt akaciehonning og ekstra rosmarin i ovnen.

Som salat til min kylling med gedeost lavede jeg en rød linsesalat med chilibagte gulerødder, bagte cherrytomater, saltede mandler, cremet feta og friske granatæblekerner. Linsesalaten passer super godt sammen med kylling med gedeost, og det blev til en meget spændende og temmelig kreativ smagsoplevelse.

Kylling med gedeost

Ingredienser (3 portioner)

Kylling med gedeost
3 kyllingefileter
6 skiver parmaskinke
1/2 rulle gedeost
3 spsk alm. honning
3 tsk akacie honning
Frisk rosmarin

Rød linsesalat
200g røde linser
1 pk. blandede salatblade
15 cherrytomater
10 mellemstore gulerødder
150g feta (fra blok)
30 mandler
6 spsk granatæblekerner
4 fed hvidløg
1 spsk citronsaft
Rapsolie
Flagesalt og groft peber
1 tsk chiliflager
Frisk rosmarin
Frisk basilikum

Først skærer du cherrytomaterne i halve og lægger dem på en beklædt bageplade. Stænk tomaterne med rapsolie, lidt salt og finthakket rosmarin. Cherrytomaterne bages ved 150 grader i ca. 1 time.

Skræl gulerødderne og skær dem ud i små tern. Kom dem i en frysepose og ryst dem godt sammen med 2 spsk rapsolie, 1 tsk chiliflager og 1 tsk salt. Læg dem ud på en beklædt bageplade, og bag også dem ved 150 grader dog kun i ca. 45 min.

Kog ca. 1 liter vand i en elkedel og hæld det i en plastik skål sammen med de røde linser. Dæk skålen til med en tallerken, og lad linserne trække og bløde op i det varme vand i mindst 20 min. Hæld herefter linserne over i en sigte og skyl dem godt igennem med koldt vand. Kom dem i en stor røreskål og vend dem med 3 tsk salt, 2 tsk groft peber, 1 spsk rapsolie, 1 spsk citronsaft og 4 fed knust hvidløg. Lad linserne stå og trække i marinaden.

Flæk kyllingefileterne på langs og smør dem hver af dem med 1 spsk honning og drys med lidt salt og masser af frisk rosmarin. Luk dem og pak hver af dem ind i 2 skiver parmaskinke. Grill kyllingefileterne ved direkte varme i ca. 4 min. på hver side eller bag dem i ovnen i et smurt indfast fad ved 200 grader i ca. 20 min. Når kyllingefileterne er færdigstegte tages de af varmen og toppes med to skiver gedeost på hvert bryst, 1 tsk akacie honning som glasering, lidt groft peber og et par kviste frisk rosmarin som pynt. Herefter bager kyllingefileterne videre i ovnen i ca. 5 min., uanset om de er stegt på grillen eller i ovnen. Når gedeosten er smeltet og har en gylden farve, er kyllingen klar til at servere.

Hvis du vil lave nogle lækre og super sprøde saltmandler, burde du følge min opskrift her fra Wall of Food. Det kræver dog lidt længere forberedelsestid at lave denne version, derfor har jeg lavet en hurtig udgave af saltmandler, hvor resultatet faktisk er ganske godt. Først kommer du mandlerne på en tør pande og rister dem sprøde og gyldne ved middel varme. Tilsæt herefter 1 tsk rapsolie og 2 tsk flagesalt. Sørg for at fordele olie og salt godt på alle mandler, og rør hele tiden rundt i dem eller ryst panden. Hæld mandlerne til afkøling på en tallerken.

Nu skal linsesalaten laves færdig. Kom de bagte gulerødder og cherrytomater ned i skålen med de marinerede linser og rør godt rundt. Det gør ikke noget, at gulerødder og cherrytomater er helt afkølet. Er de stadig lune, er det også helt fint. Der er en del at klargøre til denne linsesalat, så det kan være svært at få det hele færdigt på samme tid, men det betyder heldigvis ikke så meget i den endelige smagsoplevelse. De blandede salatblade vendes forsigtigt i. Herefter portionsanrettes salaten på dybe tallerkener, og der drysses med smuldret feta, granatæblekerner, saltede mandler og friske basilikumblade. Til sidst toppes salaten med den grillede kylling med gedeost.

Voila! En super spændende, sund og lækker smagsoplevelse er klar til servering. Denne ret kræver ikke andet tilbehør end et godt glas rødvin ;) Bon appetit!

Kylling med gedeost

Kylling med gedeost