En hjemmelavet pesto kan pifte ethvert måltid op. Jeg har allerede delt min grønne citron pesto med jer samt min bagte peberfrugt creme. Nu er det tid til en ny pesto variant – nemlig estragon pesto. Lige nu bugner mit drivhus med estragon. Vi kender estragon fra den klassiske bearnaise sauce, men den krydrede og yderst smagfulde krydderurt kan også bruges til andet. Jeg betegner også min estragon pesto som en kold bearnaise dip, og røres den op med lidt frisk creme fraiche, har man en lækker bearnaise dressing, som passer perfekt til både oksekød, svinekød, kylling eller pasta.

Opskriften på estragon pesto kommer her:

Ingredienser
1 bakke frisk rucola
En god håndfuld friske estragonblade (alt efter hvor kraftig estragon smag du ønsker)
50g revet parmesan
1 stor håndfuld hasselnødder
2 fed knust hvidløg
2 spsk frisk citronsaft
4 spsk olivenolie
Salt og friskkværnet peber

1. Rist hasselnødderne på en tør pande. Afkøl nødderne og rul dem mellem hænderne, så skallen falder af. Kom nødderne i foodprocessoren og hak dem fint.

2. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend det hele til en jævn masse. Jeg kan godt lide en fast pesto uden alt for meget olie, men ønsker du den tyndere, tilsætter du blot lidt ekstra olivenolie. Smag til med citron, salt og peber.

3. Estragon pesto kan sagtens gemmes i et lufttæt glas i køleskabet i nogle uger. Den kan også fryses ned.

Serveringsforslag: Som allerede nævnt passer estragon pesto rigtig godt sammen med stort set alt slags kød. Fx kan du fylde en svinemørbrad eller kyllingefileter med estragon pesto og vikle bacon eller parmaskinke omkring og herefter stege kødet på grillen. Estragon pesto smager også lækkert, hvis den fx er vendt sammen med en portion frisk pasta eller som en dip til brød.