Jeg har lavet en lækker og krydret blomkålscouscous med inspiration fra Marokko. Her krydres den klassiske couscous med honning, spidskommen og kanel. Jeg har valgt at beholde den søde smag fra honning og krydrede smag fra spidskommen i min blomkålscouscous. Jeg har dog sløjfet kanel og i stedet tilføjet lidt frisk citronsaft, som tilfører en dejlig friskhed til retten. Citron er også super god til at dæmpe den karakteristiske kålsmag fra blomkålen. Det er helt klart en opskrift du burde prøve, og som passer rigtig godt sammen med hjemmelavede sprøde falafler.

Desuden består blomkålscouscous jo udelukkende af grøntsager, og det kan man faktisk slet ikke smage i retten, da den får så meget lækker smag af honning, citron og krydderier.

Ingredienser (4 portioner)
1/2 blomkålshovede (rives i foodprocessoren)
3 revne gulerødder
1 finthakket rød snackpeber
1 finthakket løg
2 fed knust hvidløg
1/2 bundt finthakket persille
3 tsk honning
2 spsk citronsaft
2 tsk spidskommen
2 tsk salt
1 tsk friskkværnet peber
3 spsk sorte sesamfrø

Svits først løg og hvidløg af i lidt rapsolie på panden. Tilsæt snackpeber, gulerødder og blomkål. Rør godt rundt i grøntsagerne og hold en god varme på panden. Krydr med honning, citron, spidskommen, salt og peber, og lad din blomkålscouscous stå og stege lidt. Der skal stadig være bid i blomkålen, når den serveres, så husk at din blomkålscouscous kun skal lynsteges. Lige inden servering røres friskhakket persille i, og til sidst drysses der med sorte sesamfrø.