Jeg elsker kanel og kardemomme! Det er krydderier, som jeg forbinder med hjemlig hygge, afslapning, vinter og jul. Jeg har en dejlig opskrift på krydrede juleboller med nødder og rosiner, som jeg bager hele året rundt, for sikke en glæde det er at sætte tænderne i en sød, krydret og knasende bolle, især i denne kolde vintertid. Mine juleboller er sødet med honning. Kanel og kardemomme bringer også en dejlig sødme til bollen sammen med rosinerne. Der er masser af fuldkorn i mine juleboller, så de mætter godt.

Her i denne mørke vintertid elsker jeg at stå op om morgenen, riste en af mine juleboller let og spise den med smør, honning eller ost ovenpå sammen med en kop varm og opkvikkende kaffe. Det er en skøn start på dagen.

Ingredienser (15 juleboller)
15g gær
5 dl lunken vand
3 tsk honning
1 tsk kardemomme
2 tsk kanel
2 tsk salt
75g valnødder (ell. hasselnødder)
70g rosiner
3 tsk FiberHusk (kan undlades, men opretholder fugten i bollen, så den ikke så let bliver tør)
100g durum hvedemel
200g rugmel (ell. speltmel)
200g hvedemel

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt honning, kardemomme, kanel og salt. Rør til honningen er opløst og tilsæt FiberHusk, hvis du ønsker det. Herefter tilsættes de øvrige ingredienser, og dejen røres med en grydeske til den er jævn. Dejen koldhæver tildækket i køleskabet i mindst 8 timer og gerne natten over. Bollerne sættes på en bageplade, og må gerne være lidt rustikke, dejen er jo temmelig klistret. Bollerne bages ved 200 grader i ca. 18 min.

Voila, en skøn sød og krydret duft af hjemlig hygge vil inden længe fylde dit køkken og skabe en dejlig stemning.