Er der nogen af jer, der ligesom jeg har undret jer over, hvordan især caféer, restauranter og bagerforretninger får deres grovbrød lækkert mørkebrunt…? ;) Jeg ELSKER hjemmebagt brød, og aller helst af den grove slags med masser af kerner og nødder. Men jeg har desværre aldrig kunnet få mit brød særlig mørkt. Indtil jeg fandt ud af, at den hemmelige ingrediens er brændt maltmel, som også tilfører brødet en lækker og krydret smag.

Jeg bager oftest koldhævet brød, så jeg har taget min yndlings opskrift og forvandlet den til opskriften på koldhævet maltbrød med italiensk durumhvede og hørfrø. Jeg har formet dejen til 6 lange flûtes, som passer helt perfekt til sommerens mange grillerier. Min opskrift på koldhævet maltbrød kan også sagtens formes til boller eller små flûtes.

Ingredienser (ca. 6 lange flûtes)
30g gær
1 liter lunken vand
3 tsk salt
20g brændt maltmel
150g hørfrø
600g italiensk fuldkornshvedemel
300g italiensk durumhvede
250g alm. hvedemel

1. Start dit maltbrød med at røre gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt salt og maltmel.

2. Når gæren er opløst, tilsætter du hørfrø og alle tre typer mel. Rør dejen sammen med en grydeske til den er jævn og ensartet.

3. Tildæk skålen og stil den i køleskabet indtil næste dag.

Bagning
Form dit maltbrød, som du har lyst til, enten som lange flûtes eller boller. Placer dejen på to beklædte bageplader. Dypper du dine fingre i koldt vand, klistrer dejen mindre. Du kan også bruge to skeer, så du helt slipper for klistrede fingre.

Forvarm ovnen til 275 grader og bag dine maltbrød først i 8 minutter. Herefter sænkes temperaturen til 225 grader, og dine maltbrød bager videre i ca. 10 minutter.

Disse maltbrød kan sagtens fryses ned.

Maltbrød

Maltbrød