Italienske ciabattaboller er en klassiker, når det kommer til brød. Bollerne er luftige, sprøde og seje på samme tid. Præcis som de skal være! Med min opskrift på koldhævede ciabattaboller kan du nemt og hurtigt lave en portion friskbagte boller. Disse ciabattaboller er perfekte til madpakken, og nu hvor påsken venter lige rundt om hjørnet, vil de med garanti også være populære på frokostbordet med lidt røget laks eller rejer ovenpå. Du kan evt. forme nogle ciabattaflûtes af dejen i stedet for.
Ingredienser (25 ciabattaboller)
30g gær
1 liter lunken vand
3 tsk salt
600g hvedemel
600g durum hvedemel
Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt salt. Når gæren er opløst, tilsætter du al melen og rører dejen sammen med en grydeske til en jævn masse. Dejen skal klistre.
Dæk skålen til og stil den i køleskabet indtil næste dag. Hvis du rører dejen sammen om aftenen, er bollerne klar til at bage næste morgen. Hvis du rører dejen sammen om morgenen, kan du bage bollerne samme aften.
Bagning
Sæt klatter af dej på en bageplade eller form nogle lange flûtes. Hvis du dypper fingrene i koldt vand, klistrer dejen mindre. Du kan også bruge to skeer, så du helt slipper for klistrede fingre.
Bollerne bages i omkring 20 minutter ved 250 grader i en forvarmet ovn.
Tak for en super god opskrift! Herhjemme er det altid den bolle, der bliver bagt til fødselsdage, til skolen osv. Super nem og super lækker!
Tusind tak for den positive feedback Ginnie! Hvor er jeg glad for, at du kan bruge min opskrift. :)
Kan man bruge tør gær
Hej Sussie. Ja det kan du godt, men jeg synes resultatet bliver bedre med almindelig gær :)
Hvorlænge kan dejen holde i køleskabet?
I ca. 24 timer vil jeg tro.
Hej Anita. Min ovn kan ikke bage koldhævede boller i 20 min med varmluft ved 250 grader uden at brænde striben af boller længst inde i ovnen sorte. Bager du ved varmluft?
Hej Brian. Ja, jeg bager altid mine koldhævede boller ved varmluft. Min ovn bager også lidt ujævnt, derfor vender jeg altid pladen undervejs, så bagningen blive mere jævn ;)
Skal de ikke efterhæve inden de skal i ovnen?
Bollerne behøver ikke at efterhæve :)