Italienske ciabattaboller er en klassiker, når det kommer til brød. Bollerne er luftige, sprøde og seje på samme tid. Præcis som de skal være! Med min opskrift på koldhævede ciabattaboller kan du nemt og hurtigt lave en portion friskbagte boller. Disse ciabattaboller er perfekte til madpakken, og nu hvor påsken venter lige rundt om hjørnet, vil de med garanti også være populære på frokostbordet med lidt røget laks eller rejer ovenpå. Du kan evt. forme nogle ciabattaflûtes af dejen i stedet for.

Ingredienser (25 ciabattaboller)
30g gær
1 liter lunken vand
3 tsk salt
600g hvedemel
600g durum hvedemel

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt salt. Når gæren er opløst, tilsætter du al melen og rører dejen sammen med en grydeske til en jævn masse. Dejen skal klistre.

Dæk skålen til og stil den i køleskabet indtil næste dag. Hvis du rører dejen sammen om aftenen, er bollerne klar til at bage næste morgen. Hvis du rører dejen sammen om morgenen, kan du bage bollerne samme aften.

Bagning
Sæt klatter af dej på en bageplade eller form nogle lange flûtes. Hvis du dypper fingrene i koldt vand, klistrer dejen mindre. Du kan også bruge to skeer, så du helt slipper for klistrede fingre.

Bollerne bages i omkring 20 minutter ved 250 grader i en forvarmet ovn.

Ciabattaboller

Ciabattaboller