Jeg elsker at spise grød til morgenmad, og jeg prøver hele tiden at variere morgenmaden ved at finde på nye opskrifter på både varm og kold morgengrød. Vigtigst for mig er, at min morgenmad er rig på protein og fibre, så jeg forbliver mæt helt indtil frokost. Her er en lækker og nem opskrift på en kold morgengrød med vanilje skyr, der kan forberedes aftenen før, og hvor man sagtens kan lave 2-3 portioner af gangen.

Jeg elsker de mange forskellige grødblandinger fra Aurion, og jeg er specielt brændt varm på denne udgave – Altid mæt grød. Blandingen har et lavt fedtindhold og består kun af fuldkornsprodukter, et dejligt mix af bl.a. hel boghvede, hørfrø, knækket spelt og havre. 100% økologisk og fantastisk mættende. Du kan købe brødblandingerne fra Aurion i helsekostforretninger, fx Helsam, eller i Salling Super.

Nogen gange spiser jeg grøden varm og toppet med Sukrin Gold, kanel og hakkede mandler, men jeg er også begyndt at lave den som kold morgengrød vendt med vanilje skyr, og det er et kæmpe hit :)

Først koger jeg en portion grød som anvist på pakken (60g grødblanding, 3 dl vand og lidt salt) og afkøler den. Jeg koger ofte min grød aftenen før og ladet den stå natten over i køleskabet. Næste morgen vender jeg grøden med 150g vanilje skyr. Bum! Kold morgengrød klar til servering – sød, lækker og cremet! Jeg topper min grød med mandelsplitter, granatæblekerner og et drys af kanel. Sødt, krydret, forfriskende og knasende på samme tid. En kold morgengrød, der er værd at afprøve ;)