I Marokko spiser man mange kikærter, bønner og linser. Det gør man nu generelt i det arabiske køkken. Jeg elsker disse vegetariske små proteinbomber, fordi de for det første er ekstremt sunde og for det andet, fordi der er så mange forskellige muligheder ift. tilberedning. Tag nu fx kikærter, der er hovedingrediens i hummus. Kikærter bliver også flittigt brugt i de marokkanske simreretter og i salater.

I Marokko købte jeg over et halvt kilo saltede kikærte snacks med hjem fra markedet i Souk’en. Jeg endte vist også med at småspise et halvt kilo, mens jeg var dernede. Jeg har efterfølgende eksperimenteret lidt med selv at lave krydrede kikærte snacks, og det er lykkedes ret godt. De små og sprøde kikærte snacks er et godt alternativ til peanuts og chips. Indholdet af kalorier i de her små kikærte snacks er næsten halvt så stort som i en tilsvarende mængde peanuts. Som sagt er kikærter en super god kilde til protein, de holder dig derfor mæt i rigtig lang tid og fungerer perfekt som et lille mellemmåltid og hurtig snack. Lav derfor en stor portion, som du kan gå og hapse af, for de holder sig længe i en lufttæt beholder.

Du kan krydre dine kikærte snacks med alt, hvad du har lyst til… I denne portion har jeg brugt spidskommen, så det passer ind i mit arabiske tema, men du kan også bruge chili, røget paprika, hvidløgspulver, pommes frites krydderi eller bare salt.

Fremgangsmåde
De tørrede kikærter lægges i blød natten over i en skål med koldt vand. Næste dag er de svulmet op til dobbelt størrelse. Dræn dem for vand og kom dem i en frysepose sammen med lidt rapsolie og krydderier. Ryst posen godt og fordel dem på en bageplade. Kikærterne bages i ovnen først i 15 min. ved 200 grader og herefter i endnu ca. 15 min. ved 100 grader.

Hvis dine kikærte snacks bliver for varme, springer de i skallen, derfor sættes temperaturen ned efter et kvarter, så de efter en hurtig ristning kan udtørre og langsomt blive helt sprøde og knasende som peanuts og chips. Jeg synes, man opnår det bedste resultat, når kikærterne bages på denne måde.

De ristede kikærte snacks smager også godt ovenpå en salat i stedet for nødder eller croutoner.

Kikærte snacks