Den første arabiske opskrift, som jeg vil dele her på bloggen, er en klassiker, der er umulig at komme udenom. Jeg taler om hummus – en cremet dip der bliver brugt som forret og snack. Hummus smager rigtig dejligt sammen med nybagte fladbrød (eller pitabrød), grøntsagsstave eller nogle af de andre små retter, som jeg løbende vil poste her under mit kulinariske Marokko tema.

Libanon og Israel er lidt i kamp om, hvilket af de to lande hummus oprindeligt kommer fra. Hummus laves i mange forskellige variationer, men som hovedingrediens består hummus af kikærter, tahin (sesampasta), olivenolie, citronsaft, hvidløg, spidskommen og salt. Hummus er rigtig rig på protein, hvilket skyldes det høje indhold af kikærter, så det er en super sund snack for dig.

Ingredienser
1 ds kikærter
1 spsk tahin
3 spsk olivenolie
2 tsk citronsaft
2 fed presset hvidløg
1 tsk spidskommen
1/2 tsk salt
Evt. lidt koldt vand

Hæld kikærterne over i en si og skyl dem grundigt i koldt vand. Kom dem i en blender / foodprocessor sammen med tahin (kan købes i SuperBrugsen og Rema1000), olivenolie, citronsaft, hvidløg, spidskommen, salt og lidt vand alt efter, hvor blød du ønsker din hummus. Blend det hele sammen og smag evt. til med ekstra salt, citron og spidskommen.

Tip: Dette er opskriften på en klassisk hummus. Jeg laver oftest chili hummus, så tilsætter jeg bare 2 tsk sambal oelek. Det smager helt vildt godt, især hvis man er til det lidt stærke, som jeg er ;)

På billedet nedenfor har jeg lavet et arabisk tapasbord med grøntsagsstænger, fladbrød, 2 slags hummus, tzatziki, tabouleh, stegt kylling, feta, oliven og diverse grøntsager. Et farvestrålende himmerige af mad :)

Hummus