I dag er en stor dag… Mit første indlæg på Wall of Food i meget lang tid – en klassisk italiensk Caesar salad! :) I september sidste år startede jeg op på HD-studiet, og det har bogstaveligt talt taget al min fritid. Når jeg ikke har været på arbejde, så har jeg siddet med hovedet i en bog… Nu er jeg heldigvis kommet helskindet igennem mine eksamener, og jeg har sommerferie fra studiet indtil starten af september, så nu skal jeg vist igang med at eksperimentere og være kreativ i køkkenet igen ;) Uh, jeg trænger til det!

Jeg har aldrig selv lavet en Caesar salad, så det har været et af mine første madeksperimenter. Den er allerede blevet et kæmpe hit herhjemme :) Lækker cremet og sprød på samme tid. Jeg er vildt med den! :)

Ingredienser (2 personer)

Dressing:
100g hjemmelavet hvidløgsaioli (opskriften finder du her)
1 spsk citronsaft
2 spsk revet parmesan
1 tsk Worchester sauce
½ tsk groft peber
Lidt flagesalt
4 spsk kold vand

250g kyllingefilet
1 romainesalat eller 2 hjertesalat (200g)
150g ciabattabrød
3 fed hvidløg
Frisk parmesan
Olie

1. Det tager lidt tid at lave dressingen fra bunden af, men resultatet er det hele værd. Købte caesar dressinger kan på ingen måde måle sig med denne opskrift. Udgangspunktet for dressingen er min hjemmelavede aioli, og når den først er lavet, kan den jo bruges som dip til lidt af hvert ;) Hvis du ikke har tid til at lave aiolien fra bunden af, så kan du altid købe en.

2. Bland alle ingredienser til dressingen. Smag til med salt og tilsæt evt. lidt mere vand. Dressingen må ikke være for tyk, da den skal vendes sammen med salaten.

3. Steg kyllingefileterne på en varm pande i lidt rapsolie eller kom dem på grillen. Krydr med groft salt og peber på begge sider.

4. Skær ciabattabrødet i grove tern. De må gerne være omkring 2×2 cm. Rist dem på en varm pande i lidt rapsolie. Når de næsten er færdige tilsættes 3 fed hakket hvidløg, som blandes sammen med croutonerne, for at give smag.

5. Rengør salaten og skær den i grove stykker. Fordel salaten på to tallerkener. Hæld 2 spsk af dressingen over salaten og vend hurtigt rundt, så dressingen bliver fordelt på salatbladene.

6. Skær kyllingen i skiver og læg dem ovenpå salaten. Drys herefter med croutoner (gem gerne nogle til servering ved siden af, da der er rigeligt). Riv skiver af frisk parmesan ud over salaten og slut af med et par ekstra skefulde af dressingen og server også resten af denne ved siden af.

7. Caesar salad er ikke en fedtfattig salat, men den smager hamrende godt! Kombinationen af den cremede og fede dressing, de sprøde croutoner, den saltede parmesan og milde kyllingfilet er bare fantastisk, og salaten mætter rigtig godt, så den fungerer som et helt måltid i sig selv og behøver ikke andet end et glas iskold hvidvin dertil ;)