Jeg fik pludselig en ustyrlig lyst til blomkål den anden dag, da det lå der frisk og sprødt i Fakta. Men et blomkålshovedet er temmelig stort, og hjemme hos mig bliver det aldrig spist på én gang. Jeg elsker at spise det rå, og lavede også en stor del af det til blomkålscouscous efter min marrokanske opskrift. Men jeg fik også lyst til at eksperimentere lidt… Det mundede ud i denne nye salatopskrift på karrybagt blomkålssalat med friske cherrytomater, spinat, balsamico bagte rødløg, ristede mandelsplitter, parmesan flager og dadler. Min blomkålssalat blev til en rigtig lækker smagsoplevelse med det krydrede karryblomkål, de syltede rødløg, friske tomater, knasende mandler, søde dadler og saltet parmesan.

Sammen med min blomkålssalat serverede jeg en kyllingefilet fyldt med blåskimmelost, vendt i finthakkede hasselnødder og med parmaskinke wrap samt bagt sød kartoffel i både vendt i frisk timian, salt og olivenolie.

Ingredienser
1/4 blomkålshovede
1/3 pose frisk spinat
150g cherrytomater
2 rødløg
20 mandler
7 tørrede dadler
30g parmesan ost
3 spsk balsamico eddike
3 spsk rapsolie
2 tsk karry
Flagesalt

Skær rødløg i små både og læg dem i et smurt ildfast fad. Hæld balsamico eddike ud over løgene og drys med lidt salt. Bag løgene ved 200 grader i ca. 25 min. og vend jævnligt rundt i dem, så de ikke bliver for mørke.

Skær blomkål i små buketter og vendt det på en beklædt bageplade med olie, karry og lidt flagesalt. Bag det i ovnen i ca. 20 min. ved 200 grader indtil blomkålen begynder at tage farve. Der skal stadig være bid i blomkålen.

Skær mandlerne i halve og tør rist dem på panden ved god varme til de er gyldne. Hold et vågent øje med dem, så de ikke brænder på.

Læg friske spinatblade i bunden af et stort fad og top med bagt karryblomkål, friske cherrytomater i kvarte, bagte rødløg, ristede mandler, parmesan flager og dadler i små stykker. Din blomkålssalat er klar til servering!

Blomkålssalat