Koldskål er smagen af dansk sommer, og det må uden tvivl betegnes som sommerdesserten over alle sommerdesserter. Dog spiser vi koldskål både morgen, middag og aften, da det både er en frisk, sød, cremet og temmelig mættende dessert, der efterhånden er kommet i rigtig mange udgaver. Dog er hovedingrediensen stadig kærnemælk. Jeg har her lavet en jordbærkoldskål med vanilje, og opskriften kommer her. Den er super nem at lave, kun 5 ingredienser, og resultatet er smagen af sommer :)

Ingredienser (4 portioner)
1 liter kærnemælk
2 æg
250g jordbær (optøet hvis de er fra frost)
5 spsk rørsukker
1/2 vaniljestang eller 1 tsk vaniljepulver

1. Slå æggene ud i en røreskål. Kom rørsukker og vanilje ned i skålen. Pisk det hele let og skummende. Jeg piskede nok i 5 min., for jo luftigere æggemassen bliver, jo mere cremet bliver din jordbærkoldskål.

2. Blend jordbær i en blender eller foodprocessor. Brug meget gerne friske jordbær, da de bare har langt mere smag, men optøede jordbær fra frost kan også sagtens bruges.

3. Pisk de blendede jordbær ned i æggemassen og tilsæt herefter kærnemælk. Pisk det hele sammen til en jævn blanding.

4. Jordbærkoldskål kan sagtens laves i god tid og stå på køl, så den er iskold inden den nydes. Hvis der er rester, kan denne jordbærkoldskål sagtens holde sig i et par dage i køleskabet.

Jeg har serveret min jordbærkoldskål med de klassiske kammerjunkere og et lille forfriskende mynteblad som pynt. Du kan også servere en lækker og hjemmelavet honningristet müsli sammen med din jordbærkoldskål og friske jordbær.

Jordbærkoldskål

Jordbærkoldskål