Det er blevet sommer i Danmark og ingen dansk sommer uden smagen af søde jordbær. Der er bestemt ingen grund til at holde tilbage, for de lækre og solmodne sommerbær er fyldt med en hel masse sunde egenskaber, der får jordbær til at gå ind under kategorien som værende en superfood.

Jordbær har anti-carcinogene egenskaber, hvilket vil sige, at de styrker collagen i underhuden, som er med til at holde huden fyldig og rynkefri. De indeholder både B- og C-vitamin, som er antioxidanter, der er med til at booste dit immunforsvar og derved holde dig sund og rask.

Desuden er jordbær rige på fibre og lave på kalorier, så de passer perfekt ind i en sund livsstil, hvor man ønsker at leve sundt og samtidig spise madvarer, som holder på mætheden i længere tid ad gangen uden et for højt indhold af kalorier.

Her i sommermånederne spises der altid mange jordbær i Danmark, så nyd at der er sæson for jordbær lige nu og spis løs! Spis dem med mælk eller fløde, ovenpå din yoghurt om morgenen, i koldskålen og i sommerlige salater til grillbordet eller nyd dine jordbær sammen med et glas afkølede bobler eller dyppet i mørk chokolade, som en lækker sommerdessert.

Hvad kan jeg sige… Jordbær kan spises til stort set alt ;)